Antena Căutare

Bișniță cu obiecte furate din Biserică. Preotul băga sub poală cădelnițe, arzătoare de tămâie și tablouri pe care le vindea ca "daruri pentru pelerini"

Un preot din Malta a recunoscut implicarea în furtul unor obiecte de artă ecleziastică în valoare de aproximativ 100.000 de euro, după ce urma să fie ăus sub acuzare.

Un preot din Malta a recunoscut implicarea sa în furtul unor obiecte de artă ecleziastică în valoare de aproximativ 100.000 de euro, după ce urma să fie pus sub acuzare. Preacucernicul Părinte fura tot ce se putea din Parohia la care slujea și vindea mai departe să facă un bănuț în plus.

Deo Debono a recunoscut că a furat operele de artă din propria parohie, Biserica Sfântul Augustin din Valletta, a informat publicaţia The Times of Malta, citând surse din cadrul poliţiei.

Potrivit postului de televiziune TVM, operele de artă ecleziastică, între care tablouri şi gravuri, au fost furate la începutul acestui an. TVM a mai relatat că arhivistul Alex Cauchi a observat că tablourile din biserică erau false şi nu se se potriveau cu inventarul din luna ianuarie. Alex Cauchi a afirmat că Deo Debono nu mai are voie să-şi exercite funcţia de preot până la finalizarea anchetei poliţiei şi a procedurilor judecătoreşti.


Potrivit cotidianului, preotul a fost arestat în momentul în care când un arzător de tămâie furat a apărut la un magazin de antichităţi.

(sursa: Agerpres)

Procuratura americană a pus sub acuzare 58 de persoane acuzate de fraudă şi distribuirea ilegală de pastile opioide în T... Pompeo evocă un ”act de război” al Iranului pe care-l acuză din nou de atacul din Arabia Saudită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x