Antena Căutare

Bogatii Frantei aleg sa se mute in Belgia sau Elvetia

Artisti, sportivi sau patroni au optat in favoarea unui domiciliu in centre care le ofera avantaje fiscale, precum Elvetia, Belgia, Statele Unite sau Marea Britanie.

Actrita Emmanuelle Beart a ales sa se instaleze in Belgia, unde locuieste la bunica sa si unde si-a intemeiat o familie. Numerosi alti colegi de breasla francezi s-au lasat ademeniti de sarmul Belgiei. Jose Garcia, scriitorul Eric-Emmanuel Schmidt sau Daniel Auteuil le-au urmat exemplul. Bruxelles nu taxeaza plus valoarea, nu impune un impozit pe avere si prevede o fiscalitate simplificata pentru succesiuni.

Johnny Hallyday (foto) este cel mai celebru dintre evadatii fiscali. In 2006, cantaretul s-a instalat la Gstaad, luxoasa statiune de schi din cantonul elvetian Berna, unde se bucura de un regimul fiscal special, destinat strainilor. Impozitul se calculeaza, aici pe baza nivelului de viata (de sapte ori valoarea locativa a resedintei), nu pe ansamblul averii. Potrivit cotidianului Le Matin, Johnny Hallyday, care a castigat anul trecut peste 5 milioane de euro , a platit un impozit de numai 583.000 de euro. Alti artisti, precum Alain Delon, Isabelle Adjani sau Charles Aznavour si-au stabilit, la randul lor, domiciliul in Elvetia, dar in cantonul Geneva.

Citeste continuarea articolului in incomemagazine!

Foto: Hepta

Barack Obama este favorit in ultimele sondaje... Un tren din Bulgaria a fost deturnat de pasageri! Vezi ce i-a nemultumit pe oameni!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x