Antena Căutare

Bogdan Aurescu, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe: Nu există soluţie militară la conflictul din Siria. Singurul răspuns viabil este identificarea unei soluţii politice

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat, vineri, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, că nu există soluţie militară la conflictul din Siria, singurul răspuns viabil fiind identificarea unei soluţii politice.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat, vineri, la reuniunea extraordinară a Consiliului Afaceri Externe, desfăşurată la Zagreb.

Agenda reuniunii a inclus un schimb de evaluări cu privire la recentele evoluţii pe tema Siria/Turcia, în contextul deteriorării dramatice a situaţiei de securitate şi umanitare din regiunea Idlib din Siria.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a reiterat apelul la dezescaladarea imediată a situaţiei din Idlib şi la punerea în aplicare a unei încetări durabile a focului.

”Nu există soluţie militară la conflictul din Siria. Singurul răspuns viabil este identificarea unei soluţii politice”, a declarat şeful diplomaţiei române, care a subliniat că trebuie evitată situaţia în care criza actuală să se transforme într-una regională.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu s-a referit la situaţia umanitară şi de securitate extrem de îngrijorătoare din Siria şi s-a pronunţat în favoarea continuării sprijinului UE pentru ameliorarea crizei umanitare.

Ministrul afacerilor externe a subliniat faptul că ”mai mult ca oricând, este necesar să dăm dovadă de solidaritate cu ţările afectate, în special cu Grecia, statul membru UE cel mai afectat” şi a subliniat importanţa respectării acordului dintre UE şi Turcia din 2016.

Miniştrii au adoptat în cadrul reuniunii o declaraţie comună prin care au reiterat, printre altele, apelul către toate părţile în vederea dezescaladării situaţiei de conflict armat din provincia Idlib, sens în care au subliniat necesitatea încetării imediate a focului, a garantării protecţiei civililor şi a permiterii acordării asistenţei umanitare în mod neîngrădit.

Sursa : news.ro

Epidemie de gripă la nivel naţional în Bulgaria. Toate școlile sunt închise. „Nu a existat niciodată o creştere atât de ... Cel puţin 27 de morţi în primul atac armat comis la Kabul după acordul americano-taliban de la Doha...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x