Antena Căutare

"Borcanul cu miere": Hackeri romani, pacaliti cu bani si femei de serviciile secrete americane

Cel mai vechi truc din manualele de spionaj le-a venit de hac unor hackeri romani. Indivizii au ajuns in inchisorile americane dupa ce au fost momiti cu bani si cu femei de agentii serviciilor secrete. Inainte sa fie prinsi, romanii au colectat milioane de dolari din conturile americanilor care mancau la un lant de restaurante fast-food.

"Afacerea" tinerilor era atat de ingenioasa, incat a fost depistata abia dupa trei ani: Romanii atacau terminalele de plata din 150 de restaurante si 50 de magazine din mai multe state americane. Datele de pe cardurile a peste 80 de mii de americani au fost transferate in conturile unor firme mici, numite gauri negre. De aici banii ajungeau in conturile retelei.

Capcana intinsa hackerilor romani se numeste "borcanul cu miere" in limbajul spionilor. Doi dintre cei patru membrii ai retelei au cazut in ea ca mustele.

Hackerul Iulian Dolan din Craiova a ajuns in custodia Serviciilor Secrete dupa ce o femeie, agent sub acoperire, l-a invitat sa-i faca o vizita peste Ocean. Reteta a functionat si pentru cel de-al doilea hacker roman. Cezar Iulian Butu, un tanar ploiestean de 26 de ani. Momeala a fost o chelnerita americana pe care hackerul ar fi intalnit-o intr-una din excursiile platite cu banii furati de la americani, in Franta. A fost suficient ca romanul sa ia avionul spre Boston si sa fie arestat.

Hackerii prinsi pe pamant american si-au recunoscut vinovatia. Dolan a primit sapte ani de inchisoare, iar Butu 21 de luni de inchisoare.

Agentii americani au avut mai multa bataie de cap cu cel de-al treilea membru al retelei. Adrian Tiberiu Oprea e considerat seful grupului. Hackerul stabilit in Constanta a negat acuzatiile si a cerut de sapte ori amanarea cererii de extradare facuta de americani. Judecatorii romani au decis insa ca Oprea poate fi judecat in Statele Unite.

Desi l-au identificat si l-au pus sub acuzare, serviciile secrete americane nu au reusit sa-l prinda pe cel de-al patrulea membru al retelei. Fugarul este din Ramnicu Valcea, fieful hackerilor care au facut cariera din furturi pe internet.

Franta: Noi caricaturi cu Profetul Mahomed, publicate de revista satirica Charlie Hebdo... Iordania: Convoiul emisarului international Lakhdar Brahimi, atacat cu pietre de refugiati sirieni ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x