Antena Căutare

Boris Johnson îşi prezintă acordul Brexitului vineri în Parlament

Boris Johnson îşi prezintă vineri acordul Brexitului în Camera Comunelor şi lansează astfel un proces de adoptare parlamentară pentru ca Regatul Unit să părăsească Uniunea Europeană la sfârşitul lui ianuarie, a anunţat luni purtătorul său de cuvânt, relatează Reuters.

Textul transpune în lege prevederile acordului încheiat de şeful în exerciţiu al Guvernului cu Bruxellesul.

”Preconizăm să începem procesul înainte de Crăciun şi o vom face în conformtitate cu Constituţia”, în coordonare cu preşedintele Camerei inferioare a parlamentului britanic, care urmează să fie ales marţi, a precizat el.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Guvernul Johnson este convins că va putea obţine după aceea un acord care să reglementeze pe termen lung relaţiile economice şi comerciale între UE şi regatul Unit.

Partidul Conservator (Tories) al lui Boris Johnson a obţinut o victorie zdrobitoare în alegerile legislative de joi, ceea ce-i permite liderului conservator să organizeze plecarea regatului din uniune la 31 ianuarie.

Sursa : news.ro

Unioniştii şi republicanii încearcă să scoată Irlanda de Nord din blocajul politic... Turcia desfăşoară o primă dronă înarmată, de tip Bayraktar TB2, în Ciprul de Nord, după semnarea unui controversat acord...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x