Căutare Live

Boris Johnson, Sadiq Khan şi Nicola Sturgeon, între numeroşii britanici care şi-au luat câinii la secţia de votare

Boris Johnson s-a dus să voteze joi, în alegerile legislative anticipate în care speră să obţină o victorie, împreună cu căţeaua sa, rasa Jack Russel, Dinyl, la fel cum au făcut şi alţi britanici, relatează The Huffington Post.

Premierul conservator în exerciţiu s-a dus la o secţie de votare la Westminster,, la Londra, ţinându-şi căţeluşa în lesă. El a ieşit din secţie după câteva minute şi a îmbrăţişat animalul în faţa camerelor de luat imagini.

Însă nu a fost singurul care s-a dus la vot cu câinele.

Primarul Londrei, Sadiq Khan şi-a adus şi el câţeaua, rasa Labrador, Luna, la secţia de votare. El a pozat lângă ea şi a postat apoi un mesaj video pe Twitter în care îi îndeamnă pe britanici să iasă la vot.

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a postat, de asemenea, pe Twitter, o imagine în care ţine un câine în lesă, şi mesajul ”îmi depăşesc frica de câini pentru a susţine Partidul Naţional Scoţian (SNP)”.

De joi dimineaţa, numeroase alte imagini în care apar câini ce pozează în faţa secţiilor de votare (“polling stations”), în Regatul Unit, abundă pe reţele de socializare, cu hashtagul #Dogsatpolligstations (câinii la secţia de votare).

Acest fenomen este în realitate o adevărată tradiţie în această ţară, din secolul al XX-lea, când britanicii profitau de plimbările lor zilnice cu micii lor companioni pentru a se duce la urne.

Această tradiţie a fost propulsată apoi pe Internet, pe reţelele de socializare, prin imagini cu câini cât mai originale şi mai angajate.

Unii britanici au dat dovadă de originalitate şi şi-au luat pisicile, caii sau hamsterii cu ei la secţia de votare.

Ei decompensează astfel în aceste alegeri, al treilea scrutin în patru ani, care vor avea consecinţe hotărâtoare cu privire la Brexit şi la viitorul ţării în următorii ani.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... Alegeri legislative în Marea Britanie. Conservatorii câştigă, conform exit-poll-urilor...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri