Antena Căutare

Borisov: Romania si Bulgaria vor adera la Schengen in 2012

Premeierul Bulgariei, Boiko Borisov, a declarat ca tarile UE au decis, in urma reuniunii de la Bruxelles ca Romania si Bulgaria vor adera la Schengen in doua etape, in martie si iulie 2012, scrie Novinite.

Acest lucru a fost inscris in concluziile Consiliului European de duminica la propunerea presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, a declarat premierul bulgar.

Solutia aderarii in doua etape include intrarea in martie 2012 pentru granitele aeriene si maritime, iar in iulie pentru cele terestre.

"Bulgaria este in mod hotarat pregatita pentru Schengen, si Romania de asemenea, prin urmare niciun stat membru nu a exprimat vreo obiectie", a declarat Borisov.

Cele doua tari intentionau sa adere la spatiul Schengen in primavara lui 2011, dar Franta si Germania s-au impotrivit, in septembrie, Finlanda si Olanda s-au opus acetsei integrari.

Sursa: Antena3

Prezidentiale in Bulgaria: Candidatul sustinut de Boiko Borisov, pe primul loc... Grecii au ajuns sa isi amaneteze bunurile din cauza crizei financiare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x