Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Brazilia - Număr record de decese înrgistrate în 24 de ore. Bolsonaro promovează clorochina

Autorităţile braziliene au raportat cel mai mare număr de decese cauzate de Covid-19 în decurs de 24 de ore. Preşedintele ţării, Jair Bolsonaro, are sprijinul noului responsabil de la Ministerul Sănătăţii şi promovează, la fel ca omologul american, clorochina, relatează BBC.

Pentru ultiemele 24 de ore, Brazilia a raportat 1.179 de decese. În total, numărul victimelor Covid-19 este de aproximativ 18.000.

Cât priveşte contaminările, Brazilia - ţară cu peste 210 milioane de locuitori - este acum pe locul al treilea în lume, cu 271.885 de cazuri, după Statele Unite şi Rusia. Doar în ultimele 24 de ore au fost depistate 17.408 persoane infectate.

Experţii sunt de părere că în luna iunie va fi atins vârful curbei epidemiologice.

Brazilia este încă împărţită privind răspunsul la criza sanitară. Jair Bolsonaro a minimalizat în mod repetat pericolul şi susţine că distanţarea fizică, izolarea, impuse de guvernele regionale, nu fac decat rău economiei.

Acum, Bolsonaro are sprijinul ministrului interimar al Sănătăţii, un general de armată. Live pe Facebook, Bolsonaro a spus că Eduardo Pazuello va semna un protocol care va extinde utilizarea clorochinei, medicament împotriva malariei, dincolo de pacienţii internaţi, deşi nu există dovezi că el ajută în tratarea Covid-19.

El a anunţat această decizie în aceeaşi zi în care Brazilia a înregistrat număr record de cazuri noi şi de decese.

Jair Bolsonaro a menţionat şi că păstrează o cutie de clorochină în cazul în care mama lui, în vârstă de 93 de ani, are nevoie.

Săptămâna trecută, Nelson Teich a devenit al doilea ministru brazilian al Sănătăţii care a demisionat în decurs de o lună, din cauza neînţelegerilor cu preşedintele statului referitor la abordarea crizei sanitare.

Sursa : news.ro

Recomandari