Antena Căutare

Brazilienii se confrunta cu cea mai mare castrofa din istorie

Inundatiile continua sa faca ravagii in Australia si Brazilia. Peste 500 de brazilieni au murit, din cauza ploilor torentiale care au maturat totul in cale, au anuntat autoritatile locale. In Australia, bilantul inundatiilor a ajuns la 25 morti si cateva zeci de disparuti.

Cea mai mare catastrofa din istoria Braziliei

Ploile torentiale si alunecarile de teren care au devastat regiunea muntoasa din apropiere de Rio au provocat moartea a peste 500 de oameni. Potrivit unui bilant realizat prezentat de AFP, au fost inregistrate 225 de decese la Nova Friburgo, 223 la Teresopolis, 39 la Petropolis si 19 la Sumidouro.

Jurnalistii brazilieni apreciaza ca inundatiile din ultimele zile reprezinta "cea mai mare catastrofa naturala din istoria tarii", depasind-o pe cea de la Caraguatatuba, soldata cu 436 de morti in 1967.

Australienii incep operatiunile de salubrizare

In Australia, autoritatile au inceput sa evaluaze amploarea pagubelor, in cartierele acoperite de noroi din Brisbane, in timp ce locuitorii altor orase se pregatesc pentru inundatii. Pana in prezent, au fost inregistrati 25 de morti, insa zeci de persoane sunt date in continuare disparute.

Fluviul Brisbane, care traverseaza cel de-al treilea oras important din Australia, a reintrat in matca, iar retragerea apelor a scos la iveala strazi intregi, case si birouri acoperite de un noroi lipicios si urat mirositor. Aproximativ 30.000 de locuinte sau intreprinderi au fost afectate de inundatii.

Camioanele de colectare a gunoiului au reaparut pe strazi iar autoritasile le-au cerut persoanelor private si intreprinderilor care dispun de utilaje adecvate sa ajute la curatarea acestui oras.

Tot articolul, in Jurnalul National

Un vapor care transporta acid sulfuric s-a rasturnat pe fluviul Rin... Stare de urgenta in Tunisia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x