Antena Căutare

BREAKING NEWS. 180 de persoane DISPĂRUTE în urmă cu puține momente: „Ne așteptăm la ce e mai rău!”

Aproape 180 de pasageri au fost daţi dispăruţi în urma naufragiului unui feribot, într-un lac vulcanic indonezian, a anunţat miercuri poliţia, revizuind în creştere estimări iniţiale, relatează AFP.

Salvatori subliniază însă că numărul persoanelor care se aflau la bordul ambarcaţiunii din lemn, care s-a scufundat luni în Lacul Toba, în nord-vestul Indoneziei, este necunoscut.

Feribotul nu avea o listă, iar pasageri au urcat fără bilet, potrivit lui Muhammad Syaugi, şeful echipei salvatorilor.

Potrivit poliţiei, care se bazează pe semnalări ale apropiaţilor, sunt 178 de dispăruţi.

În cazul în care acest bilanţ va fi confirmat, va fi vorba despre una dintre cele mai grave catastrofe maritime din istoria vastului arhipelag, din care fac parte 1.700 de insule.

Un bilanţ precedent, cimunicat de agenţia de gestionare a catastrofelor anunţa 80 de dipăruţi.

Cel puţin trei corpuri au fost recuperate, iar 18 persoane au fost salvate.

Autorităţile suspectează operatorul că a navigat ilegal pe apele acestei destinaţii turistice foarte frecventate de pe Insula Sumatra.

Căutările vor dura cel puţin o săptămână, având în vedere întinderea lacului, ce umple craterul unui vulcan uriaş. Unul dintre lacurile cele mai adânci din lume, el are o suprafaţă de 1.145 de kilometri pătraţi.

Aproximativ 400 de salvatori acţionau. În imagini de la operaţiuni, ei sunt surprinşi recuperând corpul umflat al unei femei, eşuat pe un mal.

Nurhayati aştepta îngrijorat veşti. ”Rămânem aici până când ei găsesc corpul fratelui meu. Tot ce vrem este să-i vedem corpul şi să-l luăm cu noi”.

Potrivit versiunii unor supravieţuitori, ambarcaţiunea a început să vibreze, din cauza unor rafale de vânt puternice şi valuri înalte, în timp ce se afla la jumătatea drumului către o insulă din mijlocul lacului.

La momentul dramei, Indonezia, o ţară cu populaţie majoritar musulmană sărbătorea sfârşitul lunii Ramadanului. Milioane de indonezieni pleacă în vacanţe cu această ocazie, iar mulţi dintre ei se duc la Lacul Toba.

Accidentele maritime sunt frecvente în Indonezia, unde feriboturile sunt mijloacele de transport cele mai utilizate, însă normele de securitate lasă de dorit.

Prima țară în care poți consuma în voie canabis. Oricine va putea cumpăra și folosi, legal, stupefiantul... O familie de vedete a donat 100.000 de dolari pentru copiii separaţi de părinţii imigranţi! IMAGINILE DURERII: micuți ca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x