Antena Căutare

Britanicii au inventat una tare: Energia din podea

Un liceu din Marea Britanie foloseste proprii elevi pentru a genera curentul electric de care are nevoie institutia. Este vorba despre un sistem ce permite transformarea presiunii pe care o fac pasii elevilor, in energie electrica. Inventatorii sustin ca acesta este primul pas spre crearea oraselor inteligente

Fiecare pas e important. La propriu. De fiecare data cand calca pe coridoarele scolii, elevii fac un serviciu institutiei: ajuta la alimentarea ei cu energie electrica. “Ceea ce se intampla este ca sistemul preia in mod eficient greutatea pasului tau. Este acea miscare in jos, doar cinci milimetri. Nimeni nu o percepe atunci cand paseste acolo”, a explicat Laurence Kemball-Cook, inventatorul tehnologiei.

Totul este posibil datorita unui sistem revolutionar ce permite transformarea presiunii pasilor in curent. Podeaua speciala este formata din 24 de pavele fabricate din materiale reciclabile care, atunci cand sunt calcate, produc patru wati. Si nu doar ca elevii au curent in clase, in urma acestui sistem inovator, dar isi pot incarca telefoanele mobile si tabletele. “Reactia elevilor a fost de necrezut. Au inceput sa sara peste tot, sa se imbranceasca si au observat ca este vorba despre un proiect palpitant”, a spus profesorul Brian Hurlow.

Inventatorul sistemului sustine ca acesta este doar primul pas catre implementarea tehnologiei la un nivel mult mai mare. Pe viitor, inventia ar putea ajuta orase intregi sa se alimenteze cu electricitate.

Vezi editiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.

Un englez a luat de la gradinita o alta fata in loc de nepoata lui... Spaniolii impun REGULI noi pentru cantaretii ambulanti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x