Antena Căutare

Britanicii pierd locurile de munca in favoarea romanilor

Desi rata somajului din Marea Britanie a ajuns la 8,4%, cel mai ridicat nivel din ultimii 17 ani, angajatorii din Regat ofera mii de locuri de munca romanilor.

Un site de recrutare din Romania a publicat anunturi pentru 2400 de posturi de asistente, ingineri sau bucatari pentru Marea Britanie, care a devenit astfel o destinatie mai atractiva decat Germania, in care sunt disponibile 2387 de locuri de munca. Se mai cauta si medici, taximetristi si specialisti in turism, posturile din acest domeniu fiind in hoteluri de trei si patru stele.

Cetatenii britanici si unii parlamentari sunt revoltati de faptul ca putinele locuri de munca sunt oferite imigrantilor. Parlamentarul conservator Henry Smith a declarat ca este ingrijorat de faptul ca, pentru ocuparea unui loc de munca precum cel de ajutor de bucatar, se dau anunturi in strainatate. Smith este de parere ca toate posturile vacante ar trebui sa fie oferite cetatenilor britanici someri.

Helen Morgan, in varsta de 31 de ani, a fost concediata de la hotelul unde lucra ca menajera. Ea spune ca nu este surprinsa ca se cauta angajati in Romania, pentru ca a intalnit in industria hoteliera numerosi romani, despre care spune ca sunt prietenosi si muncitori. Totusi, este de parere ca guvernul britanic ar trebuie sa intervina si sa se asigure ca si somerii britanici au sanse la aceleasi posturi.

Phil McCabe, reprezentantul Forumului pentru Afaceri Private, a declarat ca exista o lipsa de muncitori calificati pe piata din Marea Britanie, iar multi dintre cei care isi cauta un loc de munca au dificultati de citire si de calcul. McCabe considera ca acesta este motivul pentru care se cauta angajati romani, acestia fiind considerati mai bine pregatiti.

Foto: hepta.ro

Bruxelles: Un nou tratat bugetar european a fost adoptat de 25 de state UE... VIDEO! Candidatul socialist francez Francois Hollande, atacat cu faina...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x