Antena Căutare

Canada: Mesaj de alertă transmis din greşeală populaţiei cu privire la un incident la o centrală nucleară

Autorităţile din Ontario şi-au cerut scuze, duminică, după ce populaţiei i s-a transmis din greşeală un mesaj de alertă cu privire la un incident la o centrală nucleară din apropiere de Toronto, relatează Reuters.

Primarii localităţilor din regiune au cerut o anchetă, precizând că mesajul cu privire la centrala nucleară Pickering a provocat panică inutil.

Potrivit presei internaţionale, la ora locală 07.30 (12.30 GMT), utilizatorii de telefoane mobile din Ontario au primit o alertă cu presupusul incident. „S-a raportat un incident la Centrala Nucleară Pickering. NU s-a înregistrat o radioactivitate anormală şi personalul de urgenţă acţionează pentru a rezolva situaţia. Populaţia din zona centralei Pickering NU are nevoie să ia măsuri de protecţie în acest moment”.

După mai puţin de o oră, Ontario Power Generation a anunţat că mesajul a fost o greşeală şi că „NU există o problemă nucleară activă”.

„Alerta s-a transmis din greşeală publicului, în timpul unui exerciţiu de instrucţie de rutină”, se arată într-un comunicat al autorităţilor, în care se precizează că s-a deschis o anchetă cu privire la acest caz.

Centrala nucleară Pickering se află pe malul lacului Ontario, la aproximativ 50 kilometri de Toronto. Centrala a fost inaugurată în 1971 şi se numără printre cele mai mari din lume.

Sursa : news.ro

Video| Fulgere au lovit norul de fum și cenușă! Mii de oameni fug din calea dezastrului! Este stare de alertă în Filipin... De ce a fost Joaquin Phoenix arestat la protestul împotriva schimbărilor climatice! Declarația actorului a stârnit contr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x