Antena Căutare

Canada, Mexic şi Statele Unite au semnat o nouă modificare a pactului lor comercial regional

Oficiali de rang înalt din Canada, Mexic şi Statele Unite au semnat, marţi, o nouă modificare a pactului lor comercial regional vechi de un sfert de secol, care are rolul să îmbunătăţească respectarea drepturilor lucrătorilor şi să menţină la un nivel scăzut preţurile medicamentelor biologice prin eliminarea prevederilor referitoare la brevete, transmite Reuters.

Ceremonia de semnare din Mexico City a lansat ceea ce ar putea fi ultimele eforturi din partea preşedintelui trump, după trei ani de negocieri pentru reformareA Acordului Nord American de Liber Schimb (NAFTA), care datează din 1994.

La ceremonia de semnare au participat preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, vicepremierul candian Chrystia Freeland, reprezentantul pentru Comerţ al Statelor Unite Robert Lighthizer şi consilierul Casei Albe Jared Kushner.

Lighthizer şi Freeland au salutat faptul că reprezentanţi din tot spectrul politic şi de peste graniţe au reuşit să ajungă la un acord.

”Este aproape un miracol că am ajuns la un loc. Cred că aceasta este o dovadă a cât de bun este acest acord”, a afirmat Lighthizer.

Acordul U.S.-Mexico-Canada Agreement (USMCA) a fost convenit în urmă cu mai mult de un an pentru a înlocui NAFTA, dar democraţii care controlează Camera Reprezentanţilor au insistat pentru schimbări majore legate de piaţa muncii şi mediu, înainte de a vota textul.

În ultima săptămână au avut loc negocieri intense între democraţi, administraţia Trump şi Mexic, care au dus la reglementări mai stricte referitoare la drepturile angajaţilor, pentru a reduce avantajul salariilor scăzute, inclusiv verificarea complianţei forţei de muncă la nivel de fabrici de către experţi independenţi.

”Este infinit mai bun comparativ cu propunerea inişială a administraţiei”, a declarat preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, adăugând că USMCA este acum gata pentru a fi votat în Cameră.

Parlamentari republicani şi democraţi au declarat că există acum un sprijin larg pentru revizuirea pactului comercial, care reuneşte comerţ în valoare de 1.200 de miliarde de dolari şi susţine 12 milioane de locuri de muncă în Statele Unite şi o treime din exporturile agricole americane, potrivit susţinătorilor acordului.

Trump a lansat renegocierea acordului NAFTA în primul său an de mandat, cu intenţia de a-şi respecta promisiunea făcută în campania din 2016, de a înlocui ceea ce a numit ”cel mai prost acord convenit vreodată”. Liderii din Canada şi Mexic au acceptat cu reticenţă negocierile cu cel mai mare partener comercial al lor.

Sursa : news.ro

Procurorul general al SUA: FBI ar fi putut acţiona cu rea credinţă în investigaţia referitoare la Rusia... Trump va semna un ordin prin care iudaismul va fi considerat naţionalitate, nu doar religie...
Zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Nativii care au probleme în dragoste
Astrele spun că sunt trei zodii care se despart pe data de 5 februarie 2023. Acești nativi s-ar...
Horoscopul zilei de 5 februarie 2023. Racii primesc vești importante. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 februarie 2023 anunță că nativii din zodia Rac vor avea parte de vești...
Parteneri
Beneficiile consumului de avocado. Este recomandat să îl integrezi în alimentația ta
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x