Antena Căutare

Canada schimba sistemul de azil din cauza romilor

Autoritatile canadiene au anuntat ca vor sa reformeze sistemul de solicitare de azil pentru a veni mai rapid in sprijinul refugiatilor ce au nevoie de protectie, dar si pentru a accelera repatrierea celor care nu au dosare fondate, in special romi originiari din Ungaria.

Elementul central al reformei consta in redactarea unei liste cu tarile recunoscute in general pentru respectarea drepturilor omului, astfel ca cetatenii lor care vin si solicita azil in Canada sa nu aiba dreptul de a face apel in cazul unui raspuns negativ si sa fie trimisi rapid in tara lor. In acest moment, azilantii refuzati raman in medie patru ani si jumatate in Canada, inainte de a fi expulzati.

De asemenea, proiectul prevede detentia obligatorie a tuturor solicitantilor de azil cu varste peste 16 ani, care au ajuns clandestin in Canada, pentru o durata medie de doua-trei luni.

Conform ministrului canadian al Imigratiei, in prezent, aproximativ 42.000 de solicitanti de azil asteapta o decizie in Canada, care primeste aproximativ 10% dintre refugiatii recunoscuti in lume de ONU si intentioneaza sa ajunga la o rata de 20%.

In 2011, 23% dintre cererile de azil primite de Canada au fost prezentate de cetateni ai UE, peste 95% din acestea fiind respinse sau retrase.

Mai mult, ministrul canadian al Imigratiei a subliniat ca "anul trecut am primit 5.000 de cereri de azil din Ungaria (...) Este foarte clar ca avantajele noastre sociale generoase au o putere de atractie considerabila".

Anthony Shadid, un jurnalist premiat cu doua premii Pulitzer, a murit in Siria... Jaf la muzeul Olympia din Grecia: Ministrul Culturii si-a depus demisia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x