Antena Căutare

Canada va interzice navelor şi vaselor de pescuit ruseşti să intre în porturile şi în apele sale interne

Guvernul canadian a decis să interzică accesul navelor şi al vaselor de pescuit ruseşti în porturile şi în apele sale interne, ca răspuns la invadarea Ucrainei.

Canada va interzice navelor şi vaselor de pescuit ruseşti să intre în porturile şi în apele sale interne
Canada va interzice navelor şi vaselor de pescuit ruseşti să intre în porturile şi în apele sale interne | Shutterstock

Guvernul canadian a anunţat, marţi, că ia în continuare măsuri ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Rusia.

Canada va interzice navelor şi vaselor de pescuit ruseşti să intre în porturile şi în apele sale interne, ca răspuns la invadarea Ucrainei

Astfel, Canada intenţionează să interzică navelor şi vaselor de pescuit ruseşti să intre în porturile şi în apele sale interne.

Citește și: Volodimir Zelenski, nou mesaj în a șaptea zi de război. Ce a transmis președintele Ucrainei: „Vor să ne şteargă istoria"

Interdicţia este de aşteptat să intre în vigoare la sfârşitul acestei săptămâni, după adoptarea unor odine în acest sens.

”Rusia trebuie trasă la răspundere pentru agresiunea sa din Ucraina (...) Astăzi, luăm măsuri pentru a închide porturile canadiene şi apele interne navelor deţinute sau înregistrate de Rusia. Guvernul Canadei condamnă invazia Ucrainei de către Rusia şi vom continua să luăm măsuri pentru a fi alături de Ucraina”, a declarat Omar Alghabra, ministrul Transporturilor.

Guvernul britanic a decis să interzică accesul în porturile Regatului Unit navelor sub pavilion rus, dar şi celor închirate sau deţinute de către ruşi, din cauza invazieiruse a Ucrainei, a anunţat luni ministrul britanic al Transporturilor Grant Shapps.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut, marţi, interzicerea accesului Rusiei în "toate porturile" şi "aeroporturile din lume" ca represalii la invazia rusă în Ucraina.

Citește și: Rusia, boicotată în Consiliul ONU. Ministrul rus de Externe, lăsat să vorbească singur

Cât va dura invazia din Ucraina, potrivit estimărilor ministrului rus al apărării, Serghei Șoigu

Oficialul rus a declarat, potrivit Libertatea care citează publicația rusă Tass, că scopul operțiunii rușilor este să își protejeze țara de amenințările venite din partea statelor din Occident.

„Forțele armate ruse vor continua operațiunea militară specială până când obiectivele stabilite vor fi atinse. Protejarea Rusiei de o amenințare militară din partea Occidentului este principala sarcină a operațiunii militare speciale din Ucraina”, arată declarația oficială de marți a lui Serghei Șoigu.

“Operațiune militară specială” este termenul folosit de ruși pentru războiul declanșat în Ucraina.

Oficialul rus a mai spus că țările din Occident s-ar folosi, de fapt, de Ucraina pentru a lupta contra Rusiei. Este lesne de înțeles că statele vestice, Ucraina fiind inclusă, au respins această teorie.

Serghei Șoigu a explicat că militarii ruși din Ucraina nu atacă civilii, ci doar obiectivele militare. De asemenea, scopul lor nu e acela de a ocupa teritorii ucrinene. Până când nu vor fi îndeplinite condițiile impuse de Putin la negocieri, războiul nu se va termina.

În timp ce oficialul rus făcea aceaste declarații, în Ucraina rușii asediau mai multe orașe în timp ce blocaseră complet Kievul.

„Subliniez că loviturile sunt efectuate numai împotriva instalațiilor militare și exclusiv cu arme de înaltă precizie”, a adăugat Șoigu, Ministrul Apărării din Rusia.

Oficialul rus a mai menționat că Ucraina își folosește civilii pe post de scuturi umane. Potrivit lui Șoigu, Ucraina a amplasat mai multe tunuri, mortiere de mare calibru și lansatoare de rachete în zone rezidențiale și în proximitatea unităților de învățământ.

Acuzațiile au fost respinse cu vehemență de oficialii ucrainieni care își plâng victimele rănite în atacurile rușilor în cele mai importante orașe din stat. Rachetele și bombele rusești au lovit mai multe zone rezidențiale care nici măcar nu se aflau în apropierea unor baze militare.

Volodimir Zelenski, nou mesaj în a șaptea zi de război. Ce a transmis președintele Ucrainei: „Vor să ne şteargă istoria&... Marea Britanie impune sancţiuni pentru Belarus, având în vedere rolul său în invadarea Ucrainei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x