Antena Căutare

Cancerul de col uterin ar putea fi ”eradicat”. Specialiștii australieni au răspunsul!

Cancerul de col uterin ar putea fi ”eradicat”! Ce mare descoperire au făcut specialiștii australieni. 

Cancerul de col uterin ar putea fi ”eradicat”. Specialiștii australieni au răspunsul!
australia

Cancerul de col uterin ar putea fi ”eradicat”! Ce mare descoperire au făcut specialiștii australieni.

Australia ar putea deveni prima țară din lume care să elimine cancerul de col uterin. Cercetătorii de la Universitatea Griffith din Queensland au folosit tehnologia de editare a genelor pentru a viza tumorile de cancer de col uterin la șoareci folosind nanoparticule „stealth”.

Profesorul principal al cercetării, Nigel McMillan, a declarat că este primul tratament împotriva cancerului care folosește această tehnologie. Șoarecii tratați au avut o rată de supraviețuire de 100 la sută, a raportat ABC, crescând astfel speranțele pentru femeile suferinde cu cancer de col uterin. Instrumentul de editare a genelor, cunoscut sub denumirea de CRISPR-Cas9, este injectat de nanoparticule în vasul de sânge al pacientului.

Nanoparticulele caută apoi gena E7 cauzatoare de cancer și taie gena în jumătate. Când celula repară gena cu ADN suplimentar, celula nu recunoaște celulele canceroase și generează o celulă sănătoasă.

Profesorul Nigel McMillan a descris nanoparticulele ca fiind ca un verificator: „Este ca și cum ai adăuga câteva litere suplimentare într-un cuvânt, astfel încât verificatorul ortografic nu îl mai recunoaște. Cancerul trebuie să aibă această genă pentru a produce, odată editată, cancerul moare”.

”Am căutat o mulțime de markeri, inflamații și daune, dar erau perfect în regulă, deci este foarte interesant.”

Profesorul McMillan, împreună cu partenerul de cercetare Luqman Jabair, au solicitat o subvenție pentru a începe studiul în cazul oamenilor în următorii cinci ani. „Există încă mulți pași de parcurs până să ajungem la stadiul clinic, dar cred că acest lucru dovedește cu adevărat că metoda se va dovedi utilă”, a spus profesorul McMillan. Studiul a fost publicat în Molecular Therapy.

sursa: dailymail

Donald Trump alege un război deschis cu Congresul în ancheta în vederea unei eventuale proceduri de destituire... Sylvie Goulard, convocată de PE la o a doua audiere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x