Antena Căutare

Candidatii republicani la presedintia SUA, milionari in dolari

Mai mult sau mai putin bogati, cei sapte candidati din partea Partidului Republican intrati in cursa electorala din Statele Unite sunt toti milioanri. Unii si-au construit averile pe business-uri de familie, altii au investiti in metale pretioase sau in companii puternice.

Mitt Romney




Cea mai mare parte a averii sale este strans legata de un fond de investitii, insa o parte dintre active se afla inca sub controlul sau. Potrivit CFE, in afaceri cu cai a plasat intre 250.000-500.000 de dolari, insa acest activ este trecut pe numele sotiei.

Mitt Romney a mai a investit o suma similara, 250.000-500.000 dolari, in aur.

Romney este licentiat deopotriva la Harvard Law si Harvard Business School si se poate lauda cu cariere de succes la firma de consultanta Bain&Company si la cea de investitii Bain Capital, inainte de a se dedica, in 1999, eforturilor de organizare a Jocurilor Olimpice de la Salt Lake City (2002). Tatal sau a fost guvernator de Michigan.

Jon Huntsman

Averea neta: 16 - 72 milioane dolari
Fostul guvernator de Utah, in varsta de 51 de ani. isi dedica foarte mult timp carierei sale din sectorul public, insa reuseste sa ajunga si in birourile companiei detinuta de familia sa, Huntsman Corporation.

Tatal candidatului este unul dintre cei mai bogati oameni independenti din lume, care a facut donatii de peste un miliard de dolari, printre finantari numarandu-se universitati si un centru de cercetare asupra cancerului.

Jon Huntsman a anuntat ca averea sa personala este strans legata de afacerea familiei, care insumeaza active in valoare de 5-25 milioane de dolari. De altfel, propria sa lista de active este destul de conventionala si cuprinde investitiile facute in fonduri precum Vanguard si Fidelity.

Newt Gingrich

Averea neta: 7 - 31 milioane dolari
Fostul purtator de cuvant al Camerei Reprezentantilor, acum candidat republican, are o avere de cel putin 7 milioane de dolari, ceea ce-l plaseaza la jumatatea topului.

Cea mai mare a venitului sau, 2,4 milioane de dolari, provine de la Gingrich Productions, o companie multimedia cu sediul la Washington.

Barack Obama

Averea neta: 2,8 - 11,8 milioane dolari
Daca unii dintre competitorii republicani sunt destul de bogati, nici presedintele Obama n-ar avea de ce sa se planga.

Obama castiga 400.000 de dolari din salariul de sef al statului, iar analistii estimeaza ca averea sa neta se plaseaza undeva intre 2,8 - 11,8 milioane dolari.

De unde are atatia bani fostul senator si profesor de drept? In cea mai mare parte din drepturile de autor pentru cartile vandute.

In 2010, familia Obama a anuntat o scadere a venitului brut, la 1,728 mil. de dolari, de la 5,5 mil. dolari in 2009. De altfel, veniturile din 2009 au fost mult imbunatatite de publicarea a doua carti, "Dreams from My Father" si "The Audacity of Hope", care au inregistrat vanzari puternice.

Potrivit fisei fiscale, in 2010, familia presedintelui a facut donatii in scop caritabil, care au insumat 14% din castiguri.

CITESTE mai multe pe Fin.ro!

Foto: Intactimages / EPA

IMAGINI SOCANTE! China: Adolescenta, spulberata pe trecere... Comandantul pachebotului naufragiat in Italia, arestat pentru omucidere multipla...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x