Antena Căutare

Uimitoarea capelă medievală din secolul al XIV-lea descoperită în Durham, la 370 de ani de la distrugerea ei

Experții de la Universitatea Durham au ajutat la descoperirea capelei de la Castelul Auckland. Clădirea a fost construită pentru episcopul Anthony Bek, un conducător influent al vremii. Era o structură grandioasă, cu două etaje, proiectată să reflecte statutul episcopului. Cu toate acestea, capela a fost demolată în 1646 pentru a face loc unui conac.

Uimitoarea capelă medievală din secolul al XIV-lea descoperită în Durham, la 370 de ani de la distrugerea ei Galerie
Uimitoarea capelă medievală din secolul al XIV-lea descoperită în Durham

Capela medievală din secolul al XIV-lea a fost descoperită în Durham, la 370 de ani după ce a fost distrusă în urma primului război civil englez.

O parte din Castelul Auckland, rămășițele lăcașului de cult, Capela lui Bek, a fost descoperită cu ajutorul personalului și studenților de la Universitatea Durham.

Experții consideră că capela ar fi fost uimitoare de văzut în zilele sale. Avea un plafon din lemn și stâlpi uriași cu gresie decorată.

Uimitoarea capelă medievală din secolul al XIV-lea descoperită în Durham, la 370 de ani de la distrugerea ei

Locația exactă a capelei a rămas un mister de când a fost demolată în anii 1650, în ciuda faptului că a fost mai mare decât capela regelui din Westminster.

De fapt, unele dintre piesele de piatră sculptată care alcătuiau structura de două etaje erau la fel de grele ca o mașină mică, au spus cercetătorii.

Echipa a petrecut cinci luni dezgropând cu grijă temeliile capelei, inclusiv o parte a podelei, contraforturile de-a lungul părților laterale ale capelei și pereții care au măsurat 1,9 m (1,5 m) grosime cu 39 de picioare (12 m) lățime și 131 de picioare (40 m) lungime.

Uimitoarea capelă medievală din secolul al XIV-lea descoperită în Durham, la 370 de ani de la distrugerea ei

Capela a fost construită la începutul anilor 1300 pentru episcopul Antony Bek, care a fost prințul-episcop de Durham din jurul anilor 12841310 și se presupunea atât un mare războinic, cât și unul dintre cei mai influenți bărbați din Europa în acea perioadă.

Experții cred că amploarea și decorațiunile ar fi servit ca o declarație a statutului episcopului-prinț, care deținea puterea de a ridica armate și chiar de a domni în locul regelui, Edward I.

Uimitoarea capelă medievală din secolul al XIV-lea descoperită în Durham, la 370 de ani de la distrugerea ei

Episcopul Bek avea însuși castelul construit, pentru a servi drept reședința principală, datorită apropierii de moșia sa de vânătoare.

Castelul a căzut în cele din urmă în posesia unui Sir Arthur Haselrig, un lider al opoziției parlamentare față de Charles I, în 1646, ca urmare a Primului Război civil englez.

Sir Haselrig a continuat să demoleze o mare parte din structura medievală, inclusiv capela, construind în locul său un conac.

Ulterior, castelul a fost reconstruit în urma restaurării monarhiei.

China retrage acreditările pentru trei jurnalişti de la The Wall Street Journal după un titlu controversat... Erdogan: O operaţiune turcă la Idleb este "iminentă"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x