Antena Căutare

Capital One: Informaţiile a peste 100 de milioane de americani şi canadieni au fost furate de un hacker

Capital One Financial a anunţat luni că informaţiile personale, incluzând numele şi adresele, a 100 de milioane de americani şi 6 milioane de canadieni au fost furate de un hacker care a fost arestat, transmite Reuters.

Capital One Financial a anunţat luni că informaţiile personale, incluzând numele şi adresele, a 100 de milioane de americani şi 6 milioane de canadieni au fost furate de un hacker care a fost arestat, transmite Reuters.

Suspectă este o fostă ingineră software de la o companie de tehnologie, în vârstă de 33 de ani, identificată ca Paige Thompson, care a fost prezentată luni la Tribunalul Districtual din Seattle, a anunţat biroul procurorului general al Statelor Unite.

Potrivit unei plângeri înregistrate la tribunal de Districtul Vestic al Washingtonului din Seattle, Thompson a publicat informaţii obţinute prin furtul care a avut loc în perioada 12 martie-17 iulie pe platforma de codificare GitHub. Un alt utilizator a văzut postarea şi a informat Capital One.

Autorităţile au depistat-o pe Thompson întrucât pagina pe care a publicat-o conţinea numele ei întreg, în cadrul adresei digitale, conform plângerii.

Capital One a anunţat că a identificat furtul informatic pe 19 iulie.

Un reprezentat al biroului procurorului general al SUA a spus că motivul atacului cibernetic nu este încă clar.

Se estimează că incidentul va genera costuri de 100-150 de milioane de dolari în 2019, majoritatea pentru notificarea clienţilor, monitorizarea creditelor şi sprijinul legal, potrivit Capital One.

Hackerul nu a obţinut acces la numerele cardurilor de credit, dar aproximativ 140.000 de numere pentru securitate socială şi 80.000 de numere ale conturilor bancare asociate au fost compromise. Alte informaţii personale accesate au fost numerele de telefon şi istoricul de creditare.

Aproximativ 1 milion de numere de asigurări sociale ale clienţilor canadieni cu carduri de credit au fost la rândul lor compromise.

Hackerul a putut să acceseze datele prin intermediul unui firewall configurat greşit al unei aplicaţii.

Compania de raportare a creditelor Equifax a anunţat că va plăti până la 700 de milioane de dolari pentru închiderea unui caz în care este acuzată că a încălcat legea în timpul unei compromiteri de date din 2017, aparţinând unor 147 de milioane de oameni. Datele erau numere de asigurări sociale şi date referitoare la carnetele de conducere.

Sursa : news.ro

Procesul lui A$AP Rocky începe marţi. Rapperul va pleda „nevinovat”... Atac cibernetic: O femeie hacker a furat date personale de la 106 milioane de oameni din SUA și Canada...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x