Antena Căutare

Caricatura a profetului Mahomed, afisata in fata unei moschei din Berlin

Circa 50 de militanti ai unui grup de extrema dreapta au afisat, sambata, o caricatura cu Mahomed in fata unei moschei din Berlin, recunoscuta ca un fief salafist. De asemenea, membrii organizatiei  "Pro Deutschland" au agitat pancarte cu mesaje precum "Stop islamizarii!". In acelasi timp, aproximativ 150 de militanti antinazisti si de extrema stanga au organizat o contramanifestatie, iar fortele de ordine germane au fost mobilizate in fata mai multor locasuri de cult din cartierul Wedding.

Caricaturile lui Mahomed, realizate de danezul Kurt Westergaard, au provocat un val de proteste in lumea musulmana in 2005, islamul interzicand reprezentarea profetului musulman.

Salafismul, curent al islamului sunnit, fondat pe o intrepretare stricta si literala a Coranului, face obiectul unei supravegheri de catre serviciile de securitate interna germane.

Foto: Intactimages / EPA

Imitator al lui Breivik, arestat in Cehia: Politia a gasit un adevarat arsenal in casa acestuia ... Misiune imposibila? Cum ar putea sa "evadeze" fondatorul WikiLeaks, Julian Assange...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x