Căutare Live

Carlos Ghosn afirmă în prima sa conferinţă de presă susţinută după fuga din Japonia că a fost tratat cu brutalitate de procurorii japonezi

Carlos Ghosn a afirmat miercuri, în prima sa conferinţă de presă susţinută după fuga din Japonia, că a fost tratat cu brutalitate de procurorii japonezi şi că este victima unei conspiraţii pentru înlăturarea sa de la conducerea producătorului auto Nissan, relatează Reuters.

Îmbrăcat într-un costul albastru şi cu o cravată roşie şi vorbind sfidător, fostul tital al industriei auto mondiale a afirmat în conferinţa de presă că nu ar fi fost judecat corect în Japonia şi că ar fi fost prins în apeluri timp de cinci ani. Ghosn, în vţrată de 65 de ani, a fugit luna trecută din Japonia, unde aştepta, în arest la domiciliu, să fie judecat pentru subevaluarea veniturilor, abuz de încredere şi utilizarea incorectă a banilor companiei, acuzaţii pe care le respinge.

Ghosn a spus că a fugit în casa copilăriei sale, Liban, pentru a-şi reabilita numele. El a refuzat să spună cum a fugit, notând că există poveşti contradictorii legate de plecarea sa.

”O să mori în Japonia sau o să fugi”, aşa şi-a descris sentimentele. ”M-am simţit ca un ostatic al unei ţări pe care am servit-o timp de 17 ani”, a declarat Ghosn reporterilor înghesuiţi în sala sindicatului presei din Beirut. Alţi reporteri au aşteptat în ploaie, inclusiv din partea presei japoneze, care au fost excluşi de la conferinţă.

”Acuzaţiile împotriva mea sunt lipsite de fundament”, a adăugat Ghosn, repetând acuzaţia că Nissan şi autorităţile japoneze s-au asociat pentru a-l înlătura, ca răzbunare pentru amestecul guvernului francez în alianţa producătorulu iauto japonez cu Renault.

Conferinţa de presă a lui Ghosn este ultima întorsătură a unei saga de 14 luni care a zguduit industria auto mondială, a pus în pericol alianţa Renault-Nissan şi a atras atenţia publică spre sistemul japonez de justiţie.

”Acuzaţiile inculpatului Ghosn ignoră în totalitate propriul comportament, iar criticile sale unilaterale la adresa sistemului de justiţie japonez sunt total inacceptabile”, a anunţat procuratura din Tokyo, după conferinţa acestuia.

Ghosn a spus că nu avea intenţia să fuzioneze Renault cu Nissan, aşa cum se temeau unii în Japonia, ci să formeze o companie holding care ar fi păstrat un echilibru între presiunea franceze pentru o uniune şi dorinţa companiei japoneze de a rămâne autonomă.

Ghosn i-a menţionat pe Masakazu Toyoda, un director independent al Nissan ţi consilier special al guvernului japonez, pe fostul auditor al Nissan Hidetoshi Imazu şi pe fostul vicepreşedinte executiv al companiei, Hitoshi Kawaguchi, drept principalii arhitecţi ai căderii sale.

Imazu, Kawaguchi şi oficiali ai Nissan nu au putut fi contactaţi imediat pentru comentarii.

“În primul rând, dacă Ghodn avea ceva de spus, ar fi trebuit să o facă deschis, în instanţă, înainte dea pleca ilegal din Japonia.O poveste a conspiraţiei fără vreo dovadă sună ca o glumă”, a declarat o persoană la care s-a referit Ghosn.

Ghosn a refuzat să spună cine sunt oficialii din guvernul japonez care au participat la complot, motivând că nu vrea să pună într-o situaţie stânjenitoare guvernul libanez. Rl a adăugat că nu credre că au fost implicate persoane de la cel mai înalt nivel din guvernul de la Tokyo.

Într-o prezentare pe larg, Ghosn a vorbit şi despre petrecerea sa de nuntă cu tema Marie Antoinette de la Palatul Versailles din Franţa şi a descris detenţia sa de la principala închisoare din Tokyo şi investigaţia lansată împotriva sa.

Citește și
colaj de fotografii cu liviu dragnea si irina tanase
Din ce face bani Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea. Ce studii are și cu ce se ocupa
Din ce face bani Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea. Ce studii are și cu ce se ocupa
colaj foto cu dylan lombard
El e tânărul care nu are pic de grăsime în corp, indiferent ce ar mânca. Toți se uită ciudat la el când îl văd. Cum arată
El e tânărul care nu are pic de grăsime în corp, indiferent ce ar mânca. Toți se uită ciudat la el când îl văd. Cum arată
imagine cu o portie de pui crispy
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Mai multe articole

După criticile adresate procuraturii japoneze şi respongerea punct cu punct a acuzaţiilor lor, Ghosn a devenit mai animat în descrierea modului în care, în ponia sa, alianţa renault-Nissan şi-a pierdut direcţia după plecarea sa, nereuşind să profite de oportunităţi precum o posibilă fuziunea cu Fiat-Chrysler şi incapacitatea de a avea succes în a investi în tehnologie, profitabilitate şi valoare de piaţă.

Oportunitatea de a fuziona cu Fiat-Chrysler nu ar fi trebuit ”să fie ratată” de Nissan-Renault, a spus Ghosn.

”Cum să ratezi aşa ceva? Este incredibil”, a spus el.

”Au spus că vor să întoarcă pagina Ghosn. Ei bine, au avut foarte mult succes”, a spus acesta sarcastic. ”Ce vedem acum este mascarada unei alianţe...nu va duce nicăieri”, a adăugat Ghosn.

Nissan a afirmat că o investigaţie internă a scos la iveală că Ghosn s-a folosit de banii companiei în interes personal şi şi-a subevaluat veniturile, încălcând legislaţia japoneză.

Ministerul de Justiţie japonez a anunţat că va încerca să îl readucă în ţară pe Ghosn pentru a fo judecat, deşi nu există un tratat de extrădare cu Libanul.

Agenţia de presă libaneză de stat a relatat că procuratura l-a convocat joi pe Ghosn pentru a-i adresa întrebări.

Procuratura japoneză a emis marţi un mandat de arestare şi pentru soţia lui Ghosn, Carole, pentru mărturie mincinoasă.

Autorităţile din Turcia şi Japonia investighează modul în care Ghosn a fugit la Beirut.

După o declaraţie lungă în engleză, Ghosn a răspuns la întrebări în dranceză, arabă, portugheză şi engleză, într-o conferinţă de presă de 90 de minute care a fost tranmisă parţial de mai multe televiziuni japoneze.

Sursa : news.ro

VIDEO - Privește și vei plânge! Mirele paralizat "s-a ridicat" în noaptea nunții și a dansat alături de aleasa... UE cere armistiţiu în Libia şi avertizează ca trupele turceşti să nu intre în Libia...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri