Antena Căutare

Casa Albă, dezamăgită de lipsa de transparenţă a Beijingului în epidemia noului coronavirus covid-19

Casa Albă deplânge lipsa transparenţei Beijingului în epidemia noului coronavirus covid-19 şi consideră că acest lucru face imposibilă o evaluare a situaţiei şi a riscurilor, relatează AFP.

”Suntem un pic dezamăgiţi de lipsa de transparenţă a chinezilor”, a declarat Larry Kudlow, consilierul economic al lui Donald Trump într-o discuţie cu jurnalişti.

Preşedintele american Donald Trump a lăudat în urmă cu o săptămână, într-o convorbire la telefon cu omologul său chinez Xi Jinping, ”munca foarte profesionistă” a autorităţilor chineze împotriva epidemiei care s-a soldat cu aproape 1.400 de morţi.

”Preşedintele (chinez) Xi (Jinping) l-a asigurat pe preşedintele (american Donald) Trump că China stăpâneşte dosarul, că se vor arăta deschişi şi că ne vor accepta ajutorul”, a declarat Kudlow, deplângând faptul că acest lucru nu s-a întâmplat.

”Oare Biroul Politic este cu adevărat sincer cu noi?”, a întrebat el, referindu-se la organul de conducere al Partidului Comunist Chinez (PCC, unic).

Întrebat despre impactul asupra economiei americane al acestei epidemii de covid-19, Kudlow a estimat că acesta ar fi ”minim”, însă a subliniat că acesta reprezintă un factor de ”incertitudine”.

”Dacă nu dispunem de informaţii corecte de la China, este foarte dificil să facem o evaluare credibilă”, a insistat el.

Sursa : news.ro

Hope Hicks, fosta directoare de comunicare a lui Trump, se întoarce la Casa Albă în echipa lui Kushner... SUA, pregătite să faciliteze prevenirea izbucnirii unei epidemii a coronavorusului covid-19 în Coreea de Nord...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x