Antena Căutare

Casa Albă: Vânzările către Huawei vor include doar bunuri disponibile pe scară largă la nivel mondial

”Tot ce se va întâmpla este că Departamentul pentru Comerţ va acorda unele licenţe suplimentare” pentru componente disponibile la nivel general de care compania are nevoie, a declarat preşedintele Consiliului Economic Naţional de la Casa Albă, Larry Kudlow, transmite Reuters.

Decizia preşedintelui Donald Trump de a permite vânzări de bunuri americane către grupul chinez va fi aplicată numai produselor disponibile pe scară largă la nivel mondial, nu şi celor mai sensibile echipamente, a declarat preşedintele Consiliului Economic Naţional de la Casa Albă, Larry Kudlow, transmite Reuters.

”Tot ce se va întâmpla este că Departamentul pentru Comerţ va acorda unele licenţe suplimentare” pentru componente disponibile la nivel general de care compania are nevoie, a afirmat Kudlow la postul Fox News.

În special producătorii americani de microcipuri ”vând produse care sunt disponibile în alte ţări...aceasta nu este o amnistie generală...problemele de securitate naţională rând de o importanţă majoră”, a spus consilierul.

Ridicarea parţială a restricţiilor impuse Huawei a fost un element major al acordului convenit în weekend de preşedintele Trump şi preşedintele chinez Xi Jinping pentru reluarea negocierilor comerciale dintre cele două ţări.

Decizia a fost criticată de senatori americani îngrijoraţi că Huawei are legături apropiate cu agenţiile chineze de spionaj care s-ar putea folosi de distribuirea globală a tehnologiei companiei.

Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii şi al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, neagă că produsele sale reprezintă un risc de securitate şi a încercat să conteste embargoul american în justiţie.

Kudlow a spus îngrijorările referitoare la Huawei vor face subiectul unor noi discuţii.

Sursa : news.ro

Presa nord-coreeană de stat descrie întâlnirea dintre Trump şi Kim ca fiind „un eveniment extraordinar”... Bonele lui Meghan Markle și Prințul Harry renunță la a mai avea grijă de fiul lor! Cum tratează Casa Regală oamenii ,,de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x