Antena Căutare

Casa parinteasca a lui Steve Jobs devine monument istoric

Un oras californian din Silicon Valley a clasificat drept monument istoric casa in care a copilarit Steve Jobs, care a creat acolo, in garajul imobilului, impreuna cu Steve Wozniak primele computere marca Apple.

Votul pentru atribuirea acestui statut casei cu un singur etaj, detinuta in prezent de sora fondatorului Apple, a fost acordat in unanimitate de catre membrii comitetului istoric din Los Altos.

"Este vorba de locul unde a luat nastere Apple si unde au fost asamblate primele 50 pana la 100 de computere Apple, evenimente ce contribuie la istoria si mostenirea culturala a Californiei si a Statelor Unite ale Americii', se precizeaza intr-un document ce justifica decizia comitetului istoric.

Faimosul garaj in care Steve Jobs si Steve Wozniak au pus bazele celebrei firme al carei simbol este marul muscat a ramas neschimbat din acea perioada, cu exceptia usii de la intrare, ce a trebuit inlocuita. Locuinta, construita in 1951, le-a apartinut initial parintilor adoptivi ai lui Steve, Clara si Paul Jobs.

Vizionarul de la Apple a decedat pe data de 5 octombrie 2011, la varsta de 56 de ani, dupa o lupta indelungata cu un cancer pancreatic. Decesul sau a avut loc la numai o zi de la lansarea noului model de iPhone.

Romanca, injunghiata mortal pe o strada din orasul britanic Ilford... O scoala din SUA, transformata in casa bantuita de elevii care asteapta Halloween-ul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x