Antena Căutare

Casa în care s-a născut Adolf Hitler urmează să devină post de poliţie, anunţă Guvernul austriac

Casa natală a lui Adolf Hitler de la Braunau, în nordul Austriei, urmează să fie transformată în post de poliţie, a anunţat Ministerul austriac de Interne, după ani de litigiu cu familia care era proprietara imobilului, relatează AFP.

Guvernul austriac dorea să împiedice transformarea acestei case, în care s-a născut Adolf Hitler la 20 aprilie 1889, într-un loc de pelerinaj. Însă o bătălie juridică s-a încheiat abia anul acesta cu privire la suma compensaţiilor financiare datorate familiei Pommer, care era proprietara imobilului de aproape un secol.

Ministerul austriac de Interne a anunţat marţi că urmează să solicite proiecte de arhitectură în vederea transformării casei în post de poliţie.

”Viitoarea utilizare de către poliţie trebuie să arate clar că această clădire nu va mai fi niciodată un loc de comemorare a nazimului”, a subliniat, citat într-un comunicat, ministrul de Interne Wolfgang Peschorn.

Un concurs de arhitectură urmează să fie lansat la nivel european în noiembrie, iar din juriu face parte un reprezentant al oraşului. O hotărâre urmează să se ia la începutul lui 2020.

Cea mai înaltă jurisdicţie austriacă a acordat anul acesta compensaţii în valoare de 810.000 de euro familiei Pommer, care închiria clădirea de 800 de metri pătraţi Ministerului de Interne din anii '70.

Clădirea era folosită ca centru pentru persoane cu dizabilităţi.

Însă, în 2011 familia proprietară a refuzat să finanţeze lucrări de renovare şi a refuzat să vândă casa. Aceasta a rămas goală.

În pofida faptului că Adolf Hitler a petrecut puţin timp în această casă, ea continuă să atragă admiratori ai nazismului din întreaga lume.

Antifascişti organizează anual o adunare în faţa casei cu ocazia zileide naştere a lui Hitler.

Sursa : news.ro

Cum sunt răsfățate femeile la un salon de top! „După o zi lungă de muncă, acesta este exact lucrul de care aveam nevoie”... Johnson şi Corbyn, cot la cot potrivit unui sondaj YouGov în urma primei dezbateri televizate în campania alegerilor leg...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x