Antena Căutare

Castelul Shuri, simbol în Okinawa şi odată inima Regatului Ryukyu, distrus în flăcări

Mare parte din Castelul Shuri, simbol al Prefecturii Okinawa şi o atracţie turistică populară a oraşului Naha, a fost distrus într-un incendiu, joi, anunţă autorităţile, informează The Japan Times.

Cauza incendiului rămâne necunoscută. Nu au fost răniţi, potrivit Poliţiei şi pompierilor, dar aproape 30 de rezidenţi au fost temporar evacuaţi. Focul a fost complet stins în jurul orei 1.30, a declarat un oficial al pompierilor din Naha.

Aproximativ 4.800 de metri pătraţi din edificiu au fost distruşi în incendiu, inclusiv clădirile principale şi cele de nord şi sud. Clădirea principală a fost construită din lemn, iar la cele din nord şi sud a fost inclus şi oţel. Nu au fost instalate automate de stingerea incendiilor, au anunţat pompierii.

"Toate cele trei clădiri principale au ars şi nu a rămas nimic", a spus Daisuke Furugen, de la Departamentul pompierilor din Naha. La stingerea incendiului au fost implicaţi 300 de pompieri şi 30 de maşini, a adăugat el.

Castelul a fost mult timp inima Regatului Ryukyu, care a condus insula prefecturii din 1429 până la 1879, dar a fost distrus în bătălia de la Okinawa la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. Structurile au fost reconstruite în 1992 şi ruinele castelului au fost incluse în patrimoniul mondial UNESCO în anul 2000.

Sursa : news.ro

Donald Trump îl va primi la Casa Albă pe ”Conan”, câinele care l-a urmărit pe Al-Baghdadi până s-a sinucis... Secretarul general al NATO îndeamnă Rusia să-şi retragă trupele şi ofiţerii din estul Ucrainei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x