Antena Căutare

Castigatorul premiului Nobel pentru medicina a murit inainte de a-si ridica premiul

Cercetatorul Ralph Steinman care a primit luni premiul Nobel pentru munca sa de pionierat in intelegerea modului in care functioneaza sistemul imunitar in lupta cu boala, a murit vineri, cu trei zile inainte ca anuntul sa fie facut in Stockholm.

El suferea de cancer pancreatic si a pierdut lupta cu viata inainte de a se bucura de rasplata pentru munca realizata, care de altfel l-a ajutat sa isi prelungeasca propria existenta, dar se pare ca nu suficient de mult.

Laureatii din acest an - Bruce Beutler, Jules Hoffman si Ralph Steinman au revolutionat modul in care este perceput sistemul imunitar si care sunt principiile cheie care il activeaza. Beutker si Hoffman au impartit o jumatate din premiu (1,46 milioane de dolari), in timp ce Steinman a castigat cealalta jumatate.

Munca celor trei oameni de stiinta a fost esentiala in dezvoltarea diferitor tipuri de vaccinuri impotriva bolilor infectioase, dar si a unori modalitati inovatoare de a lupta impotriva cancerului. Cercetarea a ajutat la stabilirea unei baze pentru un nou val de "vaccinuri terapeutice" care stimuleaza sistemul imunitar pentru a ataca tumorile.

O mai buna intelegere a complexitatii sistemului imunitar uman a oferit indicii valoroase in tratarea bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita reumatica, unde componentele sistemului de auto-aparare au atacat celulele corpului.

Medicina este in mod traditional prima care primeste premiileNobel in fiecare an. Urmeaza apoi cele pentru realizari in stiinta, literature si pace, in ordinea in care au fost acordate in 1901 de catre Alfred Nobel.

Foto: au.ibtimes.com

Razboi intre oligarhii Rusiei: Abramovici vs. Berezovski... Danemarca: prima tara din lume care impune o taxa impotriva grasimilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x