Antena Căutare

Câți bani va primi „Fantoma”, cel care i-a ajutat pe americani să-l omoare pe liderul ISIS

Persoana care a furnizat informaţii ce au condus la Abu Bakr al-Baghdadi urmează să primească o parte sau întreaga recompensă de 25 de milioane de dolari promisă oricui ar fi oferit informaţii cruciale despre liderul Statul Islamic, dezvăluie The Washington Post (WP), citat de AFP.

Potrivit publicației citate, Abu Bakr al-Baghdadi a fost trădat chiar de un membru din conducerea ISIS, însărcinat cu organizarea deplasărilor în Siria ale celui mai căutat om din lume, supranumit ”Fantoma”, scrie lematin.ch.

Persoana respectivă a fost prezentă la raidul american din noaptea de sâmbătă spre duminică, când Abu Bakr al-Baghdadi s-a detonat împreună cu doi dintre copii de-ai săi, după ce a fost încolţit într-unul dintre tunelurile de sub casa în care se ascundea.

Potrivit WP, persoana care a oferit informații esențiale privind ascunzătoarea lui al-Baghdadi, precum dispunerea camerelor în casa din satul Barisha, tunelurile secrete și numărul paznicilor, a fost scoasă din zonă, două zile mai târziu, împreună cu familia sa.

Această persoană s-a întors împotriva ISIS după uciderea unui membru al familiei sale de către gruparea jihadistă. Potrivit unui oficial citat de WP, el a intrat în contact cu kurzii, care au transferat-o apoi americanilor.

Secretarul general al NATO îndeamnă Rusia să-şi retragă trupele şi ofiţerii din estul Ucrainei... Viktor Orban îl primeşte pe aliatul său Vladimir Putin şi apără dialogul Budapesta-Moscova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x