Antena Căutare

Rudele nu mai au nicio speranţă! Căutările pentru avionul Malaysia Airlines dispărut în 2014 vor fi suspendate

Căutările pentru avionul Malaysia Airlines MH370, dispărut în martie 2014, vor fi suspendate, dacă epava nu va fi găsită în curând, au anunţat autorităţile implicate în operaţiune, citate de ITV

Căutările pentru avionul Malaysia Airlines MH370, dispărut în martie 2014, vor fi suspendate, dacă epava nu va fi găsită în curând, au anunţat autorităţile implicate în operaţiune, citate de ITV

Miniştrii transporturilor din Malaysia, China şi Australia au dat publicităţii vineri un comunicat în care şi-au anunţat decizia.

“În condiţiile în care mai sunt mai puţin de 10.000 de kilometri pătraţi de verificat din zona de prioritate sporită, miniştrii recunosc că, în pofida celor mai mari eforturi din partea tuturor celor implicaţi, şansele găsirii aeronavei scad”, au afirmat oficialii.

„Miniştrii au convenit ca, dacă aeronava nu va fi localizată în actuala zonă de căutare şi în absenţa unor dovezi noi credibile care să ducă la identificarea unei zone precise pentru aeronavă, căutările nu se vor încheia, dar vor fi suspendate”, au adăugat ei.

Miniştrii au insistat că suspendarea căutărilor nu înseamnă că acestea nu vor fi reluate în cazul în care vor apărea informaţii noi.

Căutările ar urma să se încheie peste aproximativ trei luni.

Echipe de specialişti au petrecut doi ani verificând o zonă din sudul Oceanului Indian cu o suprafaţă aproximativ cât a Greciei, adică 120.000 de kilometri pătraţi.

Cu toate acestea, săptămâna aceasta a apărut o nouă teorie în legătură cu tragedia aviatică, sugerând că acesta a plutit pe apă, în loc să se scufunde. Acest lucru ar putea însemna că echipele au verificat zona greşită din ocean.

Aeronava cu 239 de persoane la bord a dispărut la 8 martie 2014, în timp ce efectua ruta Beijing-Kuala Lumpur. Epava nu a fost nici până acum găsită de echipa internaţională de căutare, însă resturi din aripă au apărut anul trecut pe coasta insulei Reunion, din estul Oceanului Indian.

Operaţiunile de căutare a cursei Malaysia Airlines, printre cele mai costisitoare din istorie, au costat peste 124 de milioane de dolari.

Cu câte mașini este obligatoriu să mergi la nuntă?! Rușii au stabilit un număr maxim... Adorabil! La mulţi ani, Micule Prinţ! Simpaticul George a împlinit trei anişori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x