Antena Căutare

Caz medical ciudat: "Degetele telescop" i se micșorează din cauza unei afecțiuni rare

Caz medical neobişnuit: degetele unei femei se micşorează din cauza unei afecţiuni rare

Caz medical ciudat: "Degetele telescop" i se micșorează din cauza unei afecțiuni rare
"Degetele telescop" i se micșorează din cauza unei afecțiuni rare | The New England Journal of Medicine

O femeie în vârstă de 69 de ani din Turcia s-a prezentat la o clinică de reumatologie din cauza durerilor insuportabule pe care le simțea în zona mâinilor. Aceasta fusese diagnosticată cu artrită reumatoidă cu 18 ani în urmă, și totuşi, în timpul examinării, medicii au observat faptul că degetele acesteia erau îndreptate într-o parte şi erau neobişnuit de scurte, astfel încât femeia nu putea să îşi strângă degetele în pumn sau să le folosească în mod obişnuit, notează Live Science.

Radiografiile au arătat că o parte semnificativă a ţesuturilor mâinilor era distorsionată sau chiar dispărută, ceea ce i-a determinat pe medici să pună diagnosticul de „degete telescop” sau artrita psoriazică mutilantă. Această afecţiune face ca oasele să fie distruse de către osteoclaste, celulele care au sunt responsabile de înlocuirea ţesutului osos în cadrul procesului de remaniere oasoasă.

În mod obişnuit, aceste celulele care sunt responsabile de înlocuirea ţesutului osos în cadrul procesului de remaniere oasoasă, asigurându-se că oasele scheletului nostru se potrivesc atunci când cresc. Totuşi, din cauza substanţelor inflamatorii produse de către artrită, aceste celule atacă ţesutul osos care nu se mai poate regenera.


Medicii au descis ca femeia să urmeze un tratament recomandat în cazurile de artrită, la care au adăugat şi o serie de medicamente care să întărească ţesuturile osoase.

Cazul femeii a fost descris într-un articol din The New England Journal of Medicine.

Donald Trump intenţionează să participe la forumul economic mondial de la Davos din ianuarie... Guvernul Trump nu recunoaşte genocidul armean...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x