Antena Căutare

Ce a transmis Prinţesa Regală Anne, fiica reginei Elisabeta a II-a, la aproape o săptămână de la moartea Suveranei

Prinţesa Regală Anne, unica fiică a Reginei Elisabeta a II-a, a transmis un mesaj prin care și-a exprimat recunoștința față de oamenii care i-au adus un omagiu mamei sale. Totodată, fiica regretatei Suverane a mărturisit că a fost o onoare să fie lături de mama sa în ultimele călătorii

Colaj cu Regina Elisabeta a II-a Galerie
Regina Elisabeta a II-a a murit pe data de 8 septembrie 2022 | gettyimages.com

Prințesa Regală Anne, care se află în prezent în procesiune, însoțind sicriul cu trupul neînsuflțit al Reginei Elisabeta a II-a a transmis un mesaj prin car eși-a exprimat recunoștița față de oamenii care îi aduc în aceste zile un omagiu Reginei.

„Am avut norocul de a fi alături de mama mea dragă în utlimele 24 de ore de viață. A fost o onoare și un privilegiu să o însoțesc în ultimele ei călătorii. A fi martoră a dragostei și respectului arătate de atât de mulți oameni în aceste călătorii a fost atât de înălțător! Cu toții avem amintiri unice. Le mulțumesc tuturor celor care împărtășesc sentimentul nostru de pierdere.

Citește și: Kate Middleton devine prima Prințesă de Wales, după Diana Spencer, care a murit în 1997. Ce alte titluri mai are acum

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ce a transmis Prințesa Regală Anne despre fratele ei, Regele Charles al III-lea

Prințesa Anne a vorbit, de asemenea, despre fratele ei.

Ne-am reaminit cât de mult au contat prezența și contribuția ei la identitatea noastră națională. Sunt, de asemenea, foarte recunoscătoare pentru sprijinul și înțelegerea oferite dragului meu frate Charles, în timp ce acceptă responsabilitățile suplimentare ale Monarhului. Mamei mele, Regina, îi mulțumesc”, a spus Prințesa Anne.

Citește și: Cum a fost pozată Prințesa Anne când sicriul Reginei părăsea Balmoral. Singura fiică a Elisabetei o însoțește în ultima călătorie

Regina Elizabeth II şi-a dorit ca unica ei fiică - Prinţesa Anne - să aibă rolul principal în escortarea sicriului ei în zilele dintre decesul ei şi funeralii.

"Această dorinţă reflectă nu doar povara practică pe care o astfel de sarcină ar fi pentru Regele Charles, ci şi statutul Prinţesei Anne ca o stâncă a familiei. Zilele regelui au fost până acum un vârtej, fiind nevoit să găsească un echilibru între durerea personală şi îndatoririle sale faţă de stat ca noul monarh. Aşa că sora lui a preluat conducerea în rolul foarte public de a fi alături de sicriu cu trupul neînsufleţit al mamei sale. Este un rol care îi recunoaşte importanţa vitală pentru răposata ei mamă şi pentru fratele ei - dar şi statutul ei de cel mai ocupat şi mai muncitor membru al Familiei Regale. Numai anul trecut a participat la peste 380 de angajamente oficiale", notează BBC.

Regina Elisabeta a II-a a murit pe data de 8 septembrie 2022

Regina Elisabeta a II-a a murit la Castelul Balmoral pe data de 8 septembrie 2022. Suverana Marii Britanii avea 96 de ani și din octombrie 2021 a început să aibă probleme grave de sănătate. Moartea Prințului Philip, bărbatul pe care l-a iubit enorm, a slăbit-o pe Majestatea Sa.

Astfel, după ce a fost internată în secret în luna octombrie, Regina Elisabeta a II-a a decis să se odihnească la scurt timp după ce a fost infectată cu coronavirus. Boala COVID-19 a slăbit și mai tare trupul deja în suferință al mamei Regelui Charles al III-a.

Din cauză că nu putea să participe la toate angajamentele regale, fiul său i-a ținut locul în mai multe rânduri.

A venit timpul ca Prințul Charles să fie încoronat Regele Charles al III-a, după un moment de profundă suferință provocat de moartea mamei sale. În doar un an și câteva luni, acesta și-a pierdut ambii părinți. Iată ce a transmis la scurt timp după ce a fost anunțat decesul Reginei Elisabeta, cea pe care o înlocuiește pe tronul Angliei.

Majestatea Sa a domnit 70 de ani și a fost reprezentată de 15 prim-miniştri. În timpul domniei sale au existat 14 preşedinţi americani, pe care i-a cunoscut, cu excepţia lui Lyndon Johnson.

Regina Elisabeta a II-a a fost fiica lui Elisabeth Bowes-Lyon (Regina Mamă Elisabeta) și a lui George al VI-lea al Regatului Unit. Elizabeth Alexandra Mary, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, s-a născut pe 21 aprilie 1926, fiind primul copil al celui care urma să fie regele George al VI-lea.

Regina Elisabeta a II-a a devenit moştenitoare a tronului Marii Britanii când unchiul ei, Edward al VIII-lea, a abdicat pe 11 decembrie 1936, iar tatăl ei a devenit regele George al VI-lea. Ea avea 10 ani.

Pe parcursul dominiei sale, Regina a vizitat Australia de 16 ori.

Kate Middleton devine prima Prințesă de Wales, după Diana Spencer, care a murit în 1997. Ce alte titluri mai are acum... Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost pregătit în urmă cu 30 de ani: „Nu ar putut fi fabricat într-o singură zi”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x