Antena Căutare

Românii din Marea Britanie au primit lovitura, după Brexit! Ce pățesc muncitorii

După ce britanicii au votat pentru Brexit, românii au primit o lovitură după de la autoritățile din Marea Britanie. Ce se impune, odată cu ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană?

Românii din Marea Britanie au primit lovitura, după Brexit! Ce pățesc muncitorii Galerie
Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie | sursa foto: newstrack.ro

Britanicii nu doar că au votat ieșirea țării din Uniunea Europeană, dar au și anunțat o serie de schimbări și măsuri drastice pentru străini, deci implicit și pentru români.

Astfel, potrivit unor reguli ce vor fi aplicate începând cu anul 2021, străinii care sunt necalificați sau slab calificați vor trece printr-o selecție mult mai riguroasă.

Noul sistem de imigrație dorște să „închidă robinetul” pentru munca slab calificată sau ieftină, se arată într-un comunicat al ministrului de interne britanic, Priti Patel.

Românii din Marea Britanie au primit lovitura, după Brexit! Ce pățesc muncitorii

Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie

Ce se întâmplă cu românii din Marea Britanie

Mai mult decât atât, românii care vor să meargă în Marea Britanie trebuie să cunoască limba engleză, să îndeplinească anumite cerințe legate de salariu și să vină în țară abia după ce au obținut, în România, o ofertă clară de muncă.

„Începând de anul viitor, toţi lucrătorii calificaţi vor trebui să obţină puncte suficiente pentru a munci în Regatul Unit. Ei vor trebuie să vorbească engleza, să aibă o ofertă fermă de muncă şi să îndeplinească cerinţele salariale”, a adăugat Patel, conform bugetul.ro.

Bayer contestă despăgubiri de 265 de milioane de dolari impuse de un juriu american, legate de erbicidul dicamba... Guvernul SUA ar putea interzice General Electric să livreze motoare pentru un nou avion de pasageri produs de China...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x