Căutare Live

Ce se va întâmpla cu coronavirusul, odată cu creșterea temperaturilor? Specialiștii nu sunt optimiști: „Sunt singurele măsuri pe care le putem lua”

Ne va scăpa venirea verii de pandemia de coronavirus?

Ce se va întâmpla cu coronavirusul, odată cu creșterea temperaturilor?

Profimedia

Aproape 800.000 de oameni, din întreaga lume, sunt infectați cu noul coronavirus. Până în acest moment, peste 37.000 de mii și-au pierdut viața din cauza virusului.

Încă de la debutul pandemiei, au existat voci care susțineau faptul că virusul COVID-19 se va comporta la fel ca gripa de sezon, care dispare de obicei odată cu apariţia verii.

Un studiu recent, realizat de Qasim Bukhari şi Yusuf Jameel, cercetători de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), contrazice această ipoteză.

„Coronavirusul nu va fi oprit de vară”

„În baza datelor strânse până acum despre răspândirea 2019-nCoV, ipoteza noastră e că numărul scăzut de cazuri din ţările tropicale poate fi explicat de condiţiile umede, sub care răspândirea virusului poate fi mai lentă aşa cum a putut fi observat şi cu alte virusuri”, au scris cei doi cercetători în lucrarea lor, potrivit AccuWeather.

Cercetătorii au observat că răspândirea coronavirusului se face mai ent în țări cu climă caldă și umiditate ridicată, cum sunt Singapore, Malaezia sau Thailanda, în timp ce în țări precum Italia, Coreea de Sud şi SUA, unde temperaturile în această perioadă sunt mai scăzute, virusul are o rată mare de răspândire.

Organizația Mondială a Sănătății spulberă mitul măștilor de protecție! Sunt obligatorii în două situații, atât!

„Temperatura în aceste zone este similiară cu locul de origine al virusului, în regiunea Hebei din China, adică temperaturi între 3 şi 10 grade în februarie şi martie.”

Același lucru se poate vedea și în SUA, unde Washington şi New York sunt mult mai afectate de coronavirus decat Texas, New Mexico şi Arizona, state sudice cu climă umedă şi caldă.

În Australia, în schimb, a fost vară în ultimele luni. În ciuda temperaturilor ridicate, sunt 4557 de persoane infectate şi 19 decedaţi.

Virusul tinde să supravieţuiască cel mai bine în „condiţii de umiditate scăzută”, în jur de 40 la sută, a declarat în studiul AccuWeather şi Linsey Marr, expert în ingineria mediului al Universităţii Virginia Tech. Este vorba de procentul de umiditate întâlnit în majoritatea ţărilor europene.

„La umiditate între 40 şi 80%, virusurile nu supravieţuiesc în aer sau pe diferite suprafeţe”, a explicat aceasta.

Citește și
colaj de fotografii cu liviu dragnea si irina tanase
Din ce face bani Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea. Ce studii are și cu ce se ocupa
Din ce face bani Irina Tănase, fosta iubită a lui Liviu Dragnea. Ce studii are și cu ce se ocupa
colaj foto cu dylan lombard
El e tânărul care nu are pic de grăsime în corp, indiferent ce ar mânca. Toți se uită ciudat la el când îl văd. Cum arată
El e tânărul care nu are pic de grăsime în corp, indiferent ce ar mânca. Toți se uită ciudat la el când îl văd. Cum arată
imagine cu o portie de pui crispy
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit
Mai multe articole

Singurul oraș din nordul Italiei neatins de coronavirus are un secret „miraculos”. „S-au vindecat datorită apei din fântână”

Chiar dacă teoria căldurii se confirmă, asta nu înseamnă cu omenirea scapă de noul coronavirus. Acesta ar putea să ia doar o pauză, până la toamnă, cand ar urma să revină.

„În acest moment, acest virus atacă întreaga populaţie a lumii şi, din păcate, sosirea anotimpului cald nu va stopa epidemia.

Astfel, distanţarea fizică, igiena, testarea şi consolidarea sistemelor de sănătate (personal, terapie intensivă, medicamente, echipamente de protecţie,ventilatoare) sunt singurele măsuri pe care orice naţiune le poate lua în prezent”, a spus şi Matthew Ferrari, profesor asociat de biologie la Universitatea Statului Pennsylvania.

„Mama a crezut că sunt mort.” Are 25 de ani, este infectat cu coronavirus și vrea să știi exact ce simți când te atinge ... Peste un milion de americani testaţi în vederea depistării noului coronavirus, o cotitură, anunţă Trump...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri