Antena Căutare

Cea mai batrana femeie din lume are 130 de ani!

Autoritatile georgiene pretind ca in tara lor traieste cea mai batrana femeie din lume

O cheama Antisa Hviceava, traieste intr-un sat indepartat din regiunile muntoase din vestul Georgiei, iar joi a implinit 130 de ani, fiind astfel cea mai batrana femeie din lume, dupa cum a precizat Georgi Meurnisvili, purtatorul de cuvant al Registrului Civil al Ministerului Justitiei, citat de Associated Press.

Varsta femeii nu a putut fi confirmata oficial deocamdata, pentru ca o evaluare independenta nu poate fi facuta prea curand, din cauza ca certificatul ei de nastere s-a pierdut, ca si ale altora, in secolul trecut, in revolutii si razboi, dupa prabusirea Imperiului.

Meurnisvili a prezentat doar doua documente datand din perioada sovietica care ar atesta varsta femeii, iar in afara de urmasii ei, zeci de oficialitati, vecini si prieteni din regiune declara ca Antisa are, intr-adevar, 130 de ani si ca este cea mai batrana femeie din lume. Grupul de Cercetare Gerontologice, care a stabilit ca frantuzoaica Eugenie Blanchard din Saint Barthelemy este cea mai batrana femeie din lume, va fi cel care va "investiga" si varsta Antisei.

VIATA SANATOASA
Antisa, care a muncit in agricultura, s-a "pensionat" in 1965, la varsta de 85 de ani, iar acum locuieste cu unul dintre nepotii ei in varsta de 40 de ani, in casa de la tara. Femeia are un baiat de 70 de ani, zece nepoti, 12 stranepoti si sase stra-stranepoti. Potrivit acestor date, fiul ei, Mihail, a fost nascut cand ea avea 60 de ani. Antisa spune ca inaintea lui Mihail a mai avut doi copii, dintr-o casatorie anterioara, dar ca ei au murit din cauza foametei, in timpul celui de-al doilea razboi mondial.

"Am avut o viata sanatoasa, am muncit tot timpul, si acasa, si la ferma", a povestit ea cu ajutorul unui interpret, deoarece nu stie georgiana si vorbeste doar dialectul local, mingrelian - o varianta a georgienei, despre care unii sustin ca nu ar exista in realitate.

Si chiar daca sta mai mult in pat, pentru ca de vreo sapte ani puterile au mai lasat-o, Antisa are mintea intreaga, dupa cum sustin rudele si vecinii. Si mai are o pasiune, tricotatul, pe care poate sa-l practice inca.

La ziua de nastere, un grup artistic i-a cantat muzica populara, iar familia a onorat-o cu bunatati traditionale mingreliene. I-au facut si un tort cu glazura alba, pe care i-au inscriptionat cu zahar rosu varsta: "130".

Sursa: jurnalul.ro

Foto: dnevnik.hr

Gazprom, cea mai profitabila companie din lume... Catastrofa de la Smolensk: "Ceata artificiala" ar fi putut duce la prabusirea avionului prezidential...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x