Antena Căutare

Cehia: Fost deputat comunist judecat pentru torturarea detinutilor politici

Fostul deputat din cadrul Partidului Comunist ceh, Josef Vondruska, este judecat pentru ca ar fi torturat detinuti politici in timpul fostului regim totalitar prosovietic, indepartat de la putere in 1989, informeaza AFP. Procesul a inceput vineri la Liberec.


Fostul deputat este acuzat de violenta fizica fata de un detinut politic, Jiri Wolf, arestat in perioada comunista pentru "subversiune contra Republicii". "Toti (gardienii) ne bateau, insa Vondruska era unul dintre cei mai brutali", a declarat Wolf, in fata Tribunalului din Liberec.

Potrivit informatiilor aparute in presa ceha, Josef Vondruska i-a batut cu cruzime pe oponentii regimului. In urma cu trei ani, deputatii cehi i-au ridicat imunitatea parlamentara lui Vondruska, la cererea Parchetului din Liberec.

"Doar imi faceam meseria, o activitate care este necesara statului, indiferent de epoca. Am muncit in mod cinstit si responsabil", a declarat Vondruska.

Lagarul din Minkovice a fost inchis in 1990. Detinutii munceau in conditii foarte dure, intr-o uzina care producea lustre din cristal, destinate exportului catre tari occidentale.

Regimul totalitar prosovietic din fosta Cehoslovacie a fost indepartat de la putere in 1989, in urma "Revolutiei de catifea".

Emiratele Arabe Unite, cel mai mare poluator la nivel mondial... Sase tari au refuzat sa participe la decernarea Premiului Nobel pentru Pace...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x