Antena Căutare

Cehia a interzis comercializarea bauturilor care contin peste 20% alcool

Guvernul ceh a adoptat o noua lege prin care se interzice comercializarea bauturilor cu peste 20% alcool. Decizia a fost luata dupa ce au fost semnalate peste 20 de decese din cauza unor bauturi spirtoase care contin etanol.

Guvernul Cehiei a interzis vanzarea bauturilor care contin mai mult de 20 la suta alcool, dupa ce 19 oameni au murit intoxicati cu metanol. Alte cateva zeci de persoane sunt in stare grava din aceeasi cauza , iar unele sunt in coma sau si-au pierdut vederea.

Interdictia, fara precedent in istoria tarii, a fost impusa, mai intai, doar vanzatorilor ambulanti din piete, dar apoi s-a extins la toate restaurantele si magazinele. Politia a constatat ca bauturile produse ilegal, care contin etanol, se vand chiar si la restaurantele din centrul Pragai.

Bauturile spirtoase ilegale au dus la intoxicarea a peste 50 de persoane, dintre care 25 sunt internate in regiunea Moravia-Silezia, situata la 350 km distanta de Praga, iar o parte din acestea inca se afla in stare critica. Din totalul de vanzari de alcool pe piata din Cehia, 20% sunt realizate ilegal, potrivit Euronews.

Foto: mentalhealth.org.uk

Chisinau: 7.000 de oameni au marsaluit pentru unirea Republicii Moldova cu Romania... Studentii greci au luat cu asalt universitatile din Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x