Antena Căutare

Scandal cu acorduri fine: Cel mai cunoscut comerciant de viori Stradivarius, judecat pentru inselaciune!

Un scandal cu acorduri fine de vioara scumpa se transeaza intr-un tribunal din Austria. Cel mai cunoscut comerciant de Stradivarius e judecat pentru una dintre cele mai mari fraude din istoria muzicii. El e acuzat ca a facut zeci de milioane de dolari din vanzarea unor viori de duzina, pe care le-a prezentat drept Stradivarius.

Dietmar Machold, regele viorilor Stradivarius, a fost adus in sala de judecata cu catusele la maini. In anii ‘90, era unul dintre cei mai respectati comercianti de instrumente muzicale, cu un renume mondial. Acum, risca 10 ani de inchisoare, pentru ca a inselat o multime de colectionari.

Le-a vandut cu milioane de dolari bucata niste viori ordinare, pe care le-a prezentat drept Stradivarius. Ba mai mult, a vrut sa pacaleasca si statul, evitand plata taxelor.

Afacerea "cu cantec" i-a adus profituri ametitoare neamtului, care a ajuns sa locuiasca intr-un castel din secolul 14 de langa Viena si sa detina o colectie respectabila de masini de lux.

Surprinzator insa, in 2010, Machold a anuntat ca firma sa e in faliment, lasandu-i cu buza umflata pe creditorii carora le datora peste 150 de milioane de euro.

In urma unei anchete deschise de autoritatile austriece, el a fost arestat in Elvetia. Acum, barbatul a respins cele mai multe dintre acuzatii.

foto: joycemoore.blogspot.ro

Forbes: Bill Gates ramane cel mai bogat american. Mark Zuckerberg, in cadere libera... Jose Manuel Barroso nu doreste crearea unui "superstat" european...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x