Antena Căutare

Cel mai iute ardei din lume, in dotarea armatei indiene

Cel mai iute ardei din lume este noua arma indiana impotriva terorismului. Dupa ce a efectuat teste, armata a decis sa foloseasca doze de "bhut jolokia" sau "ardeiul fantoma" pentru a fabrica grenade precum cele cu gaze lacrimogene. Scopul: imobilizarea suspectilor.


Are peste 1.000.000 de unitati Scoville, metoda stiintifica prin care se masoara iuteala unui ardei sau a unui sos. Sosul Tabasco clasic are intre 2.500 si 5.000 de unitati Scoville, in timp ce ardeii jalapeno au intre 2.500 si 8.000 de unitati Scoville.

"Grenada cu ardei iute a fost declarata apta de utilizare dupa testele din laboratoarele industriei de aparare indiene, un fapt confirmat de oamenii de stiinta de la Organizatia pentru cercetare si dezvoltare in domeniul apararii (DRDO)", a declarat col R. Kalia, purtator de cuvant al Ministerului Apararii in statul Assam, din nord-estul Indiei.

"Va fi cu siguranta o arma netoxica eficienta pentru ca mirosul sau extrem de puternic ii poate sufoca pe teroristi si forta sa iasa din ascunzatori", a declarat directorul Departamentului stiinta aplicata din cadrul DRDO, R. B. Srivastava.

Omul de stiinta, care a condus un laborator de cercetare in Assa, sustine ca s-au efectuat teste si pentru a produce sprayuri pe baza de 'bhut jolokia', care sa fie folosite de femei impotriva atacatorilor si de politisti pentru dispersarea multimilor.

Un matematican rus a refuzat un premiu de 1 milion de dolari... TVA de criza in Bulgaria: 22%?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x