Antena Căutare

Cel mai NOROCOS om din lume are 1.000 de vieti. La propriu!!!

Desi este octogenar, un croat are sanse reale sa devina erou de film! Asta pentru ca barbatul a privit moartea in ochi de vreo sase ori. Croatul - profesor de muzica - are o viata de demna de un agent 007. S-a aflat intr-un tren care a deraiat, a fost la bordul unui avion care s-a prabusit si a scapat cu viata dintr-o masina incendiata. Viata l-a recompensat pentru toata aceasta serie de incercari dramatice. Asa ca profesorul nostru de muzica a castigat un milion de dolari la loterie. In consecinta, nu e de mirare ca a fost declarat "cel mai norocos barbat in viata".

Intr-un cartier marginas din Zagreb, Frano Selak se bucura, linistit, de pensie. La 84 de ani, acest fost profesor de muzica este intr-o forma de zile mari. Chiar daca viata nu a fost deloc blanda cu el. Frano a fost un supravietuitor din clipa in care a venit pe lume: “Tatal meu era pescar, iar mama mea mergea mereu cu el, cu barca. Intr-o zi, a inceput sa aiba contractii, iar tatalui meu nu i-a venit sa creada. Mi-a taiat cordonul ombilical cu acelasi cutit cu care taia pestele si m-a spalat in mare. Apoi m-au dus cu barca pana la maternitate. A fost un adevarat miracol, la acea vreme, ca am ramas in viata”.

A fost inceputul unei vieti pline de peripetii. Copil fiind, nu a ratat nicio boala. Intr-o perioada in care medicamentele nu erau la indemana oricui, iar penicilina abia fusese descoperita. Intamplarile cu adevarat sinistre au inceput, insa, odata cu viata de adult. In 1952, Frano a fost implicat intr-un accident de autocar din care a fost salvat la limita. Multi nu au avut norocul lui, dar Frano mai avea sa se ia la tranta cu moartea de multe ori.

Iar seria evenimentelor negre era departe de a se termina. Un an mai tarziu, pe cand avea 34 de ani, alaturi de pilot, Frano a fost singurul supravietuitor al unui accident de avion. Apoi, la cativa ani distanta, a fost pasager intr-un autocar prabusit intr-un rau. Au urmat, in anii ‘70, trei grave accidente rutiere, dintre care in doua dintre cazuri masina a explodat, cu el la volan.

Omul cu o mie de vieti, insa, asa cum i-a spus presa, a supravietuit. Asta pentru ca in 1995 sa fie lovit de un microbuz. Dupa toate aceste intamplari este greu de apreciat daca Frano este cel mai norocos sau cel mai ghinionist on din lume. Raspunsul a venit, insa, pe 5 iunie 2003, cand a castigat la loterie.

Barbatul si-a ridicat casa mult visata in care traieste alaturi de a cincea sotie, a construit o capela, iar restul i-a donat prietenilor si bisericii. Ii place sa spuna ca a impartit din norocul lui si altora. Are o singur temere. Spune ca nu va calatori niciodata pe mare, deoarece acolo a venit pe lume si crede ca acolo isi va gasi sfarsitul.

foto: blogs.lainformacion.com

Explozie puternica intr-un complex nuclear din IRAN. 240 de angajati ar fi ramas blocati in subteran... Regina Beatrix a Olandei a ABDICAT in favoarea fiului sau Willem-Alexander, la capatul unei domnii de 33 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x