Antena Căutare

UPDATE: Cel puțin 413 de morți în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,8 produs în Ecuador

Numărul victimelor continuă să crească, iar autoritățile se așteaptă ca bilanțul să fie tot mai ridicat. Președintele Ecuadorului anunță cel puțin 272 de morți.

Numărul victimelor continuă să crească, iar autoritățile se așteaptă ca bilanțul să fie tot mai ridicat. Președintele Ecuadorului anunță cel puțin 413 de morți.

UPDATE 19:00 Numărul morților în urma catastrofei naturale din Ecuador a ajuns la 233, a anunțat președintele statului, Rafael Correa.

UPDATE 12:32. Bilanțul cutremurului produs în Ecuador crește de la o oră la altă. Potrivit autorităților, cel puțin 77 de oameni au murit și alte câteva mii de persoane sunt rănite.

UPDATE. Cel puțin 41 de persoane și-au pierdut viața în Ecuador după un cutremur cu magnitudinea 7,8 care a lovit sâmbătă vestul țării, a anunțat vicepreședintele Jorge Glas, precizând că a fost decretată starea de urgență, relatează AFP, citată de Agerpres. "Avem 16 persoane decedate în orașul Portoviejo, zece la Manta, două în provincia Guayas", a declarat Jorge Glas în cursul unei conferințe de presă, adăugând că starea de urgență a fost decretată la nivel național "pentru păstrarea ordinii publice".

Credit foto: AFP

Vicepreședintele ecuadorian a adăugat că "toate forțele publice sunt în stare de alertă maximă pentru a proteja viața cetățenilor".

Provinciile cele mai afectate sunt Manabi, Guayas și Esmeraldas. "Toate protocoalele de urgență au fost activate din momentul mișcării telurice și ne aflăm în stare de urgență", a subliniat Jorge Glas, care îndeplinește funcția de șef al statului, în absența președintelui Rafael Correa, aflat în vizită la Vatican.

ORA 03.47 Puternic cutremur cu magnitudinea 7,8 în Ecuador, alertă de tsunami (USGS)

Un cutremur puternic cu magnitudinea 7,8 a zguduit sâmbătă provincia Esmeraldas din nord-vestul Ecuadorului, în apropierea graniței cu Columbia, Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific (Pacific Tsunami Warning Center) declanșând alerta pentru regiunile de coastă ale celor două țări, transmit agențiile internaționale de presă.

Potrivit Institutul american de geofizică (USGS), seismul s-a produs la ora locală 18.52 (23,58 GMT), la o adâncime de 19,2 kilometri, la 173 de kilometri vest-nord-vest de capitala Ecuadorului, Quito.

Prea multă socializare l-a trimis la închisoare! Un bărbat a fost prins cu ajutorul Facebook, după ce s-a pozat în mijlo... Cum arată chiloții regali ai Reginei Victoria, scoși la licitație: "Nu se ivesc în fiecare zi asemenea şanse"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x