Antena Căutare

Cel putin 36 de morti pe o autostrada din China dupa ce un autobuz s-a ciocnit cu un camion incarcat cu benzina

Accident grav pe o autostrada din provincia Mongolia Interioara din China. Cel putin 36 de persoane si-au pierdut viata, duminica, dupa ce un autobuz s-a ciocnit cu un camion incarcat cu benzina. In urma impactului, benzina s-a revarsat pe carosabil, iar flacarile au cuprins autocarul. Aproape toti calatorii dormeau in momentul accidentului.

"Bilantul confirmat este de 36 de morti", a declarat pentru AFP un oficial in domeniul comunicarii din orasul Yanan.

Yue Jiuxiang, un oficial din cadrul Politiei Rutiere, insarcinat cu operatiunile de salvare, a precizat ca autobuzul a plecat de la Baotou cu destinatia Xian, capitala Shaanxi, aflat la o distanta de 11.000 de kilometri.

"Imediat dupa coliziune, autobuzul a luat foc", a declarat Yue Jiuxiang pentru postul public de televiziune China Central Television. "Partea din fata a autobuzului a fost grav avariata. Iar majoritatea pasagerilor dormeau. Din acest motiv au murit atat de multe persoane", a mai spus oficialul.

Rata deceselor in accidente rutiere se mentine ridicata in China. Principalele cauze sunt drumurile nesemnalizate si viteza excesiva. Anual, pe soselele Chinei mor peste 70.000 de persoane. Alte cateva sute de mii de persoane sunt ranite grav.

Citeste si Jurnalul!

Foto: EPA

Obama: “Republica Moldova poate conta pe sprijinul SUA pentru gasirea unei solutii la conflictul transnistrean”... Noua persoane impuscate in atacul armat de la New York au fost lovite de gloantele politiei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x