Antena Căutare

Cel putin 400 de copii si-au pierdut viata in Siria de la inceputul revoltei

Cele peste zece luni de revolta care macina Siria au dus la decesul a cel putin 400 de copii, informeaza Mediafax, care citeaza AFP.

Purtatoarea de cuvant a UNICEF, Marixie Mercado, a declarat ca cel putin 400 de copii au fost ucisi de la inceputul revoltei impotriva regimului presedintelui Bashar al-Assad, in martie 2011, si tot atatia au fost detinuti.


"Potrivit datelor de care dispunem, decembrie a fost luna cea mai violenta pentru copii in Siria", a declarat Mercado, in cadrul unei intalniri cu presa.

UNICEF isi exprima ingrijorarea cu privire la situatia din Homs. Marixie Mercado a precizat ca UNICEF nu are acces la aceasta zona si, prin urmare, nu poate evalua numarul victimelor.

"Dar exista rapoarte credibile, din partea presei internationale prezente la Homs, care afirma ca numerosi copii sunt implicati in violente", a insistat Mercado.

"Acest lucru trebuie sa inceteze", a declarat, la randul sau, directorul executiv al UNICEF, Anthony Lake, citat intr-un comunicat.

Acest apel al UNICEF intervine dupa ce Rusia si China au blocat, sambata, la ONU adoptarea unui proiect de rezolutie in Consiliul de Securitate care condamna reprimarea din Siria.

foto: EPA/ Intact Images

Raportul pe Justitie: CE lauda ANI si DNA in lupta anticoruptie... VIDEO! Cum introduc mexicanii droguri in SUA: "Ridica" granita folosind cricul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x