Antena Căutare

Cel puţin 4.000 de persoane reţinute în baza unei legi controversate în Caşmirul indian de la revocarea autonomiei

Cel puţin 4.000 de persoane au fost reţinute în Caşmirul indian de la revocarea autonomiei acestui teritoriu de către New Delhi, în urmă cu două săptămâni, din cauza unor temeri cu privire la manifestaţii, au declarat surse guvernamentale pentru AFP.

Ele au fost arestate în virtutea legii securităţii publice, a precizat pentru AFP un magistrat, sub protecţia anonimatului. Această lege controversată permite autorităţilor să încarcereze o persoană -până la doi ani de zile - fără să formuleze acuzaţii şi fără proces.

În acest teritoriu - revendicat de asemenea de Pakistan -, tensiunile rămân puternice de la 5 august, data la care India a revocat autonomia constituţională a părţii Caşmirului pe care o controlează.

”Majoritatea (persoanelor reţinute) a fost evacuată cu avionul din Caşmir, pentru că închisorile nu mai au capacitate”, a precizat magistratul, adăugând că a recurs la un telefon prin satelit care i-a fost atribuit, pentru a colecta date de la colegii săi din întregul teritoriu.

Un embargo total impus comunicaţiilor şi restricţii puternice de circulaţie au fost impuse de către autorităţile indiene cu o zi înaintea anunţării, la 5 august, a revocării articolului 370 al Constituţiei, care conferea acest statut de autonomie specială regiunii himalayene.

Sursa : news.ro

Incendiu şi evacuări pe Insula spaniolă Gran Canaria... O tânără a murit, încercând să-și facă selfie pe o stâncă din Golful Diamond, în Australia...
Zodii care iubesc persoana greșită pe 3 aprilie 2023. Nativii care au probleme pe plan amoros
Inima poate știe ce vrea, dar uneori cealaltă persoană nu simte același lucru. Ultimul lucru...
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2023. Racii iau o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 aprilie 2023 aduce vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Coafuri din anii ’70 care sunt iar la modă. La ce tunsori s-au întors femeile din lumea întreagă
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x