Antena Căutare

Cel puţin 41 de morţi şi 84 de răniţi în atentatul de la Kabul, revendicat de Statul Islamic!

Cel puţin 41 de persoane au fost ucise, iar alte 84 rănite în atentatul la un centru cultural şiit, joi, la Kabul, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, relatează AFP.

Cel puţin 41 de persoane au fost ucise, iar alte 84 rănite în atentatul la un centru cultural şiit, joi, la Kabul, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic, relatează AFP.

Un bilanţ anterior anunţa cel puţin 40 de morţi.

”Centrul (vizat) primeşte o susţinere din Iran şi este unul dintre principalele centre şiite la Kabul”, a declarat gruparea SI într-un comunicat al agenţiei sale de propagandă Amaq.

Atacul, în care talibanii au anunţat rapid că nu sunt implicaţi, a afectat şi Afghan voice agency, o instituţie media vecină.

”Ţinta atacului era centrul cultural Tabayan. O ceremonie avea loc în el cu ocazia marcării a 38 de ani de la invazia sovietică în Afganistan, în momentul în care a avut loc i explozie”, a declarat pentru AFP un adjunct al purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne Nasrat Rahimi.

Această explozie a fost urmată de altele două, mai slabe, care nu s-au soldat cu victime, a adăugat el.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Waheed Majroh, a anunţat 41 de morţi, inclusiv patru femei şi doi copii, potrivit news.ro.

Opt femei se află, de asemenea, între cei 84 de răniţi, dintre care majoritatea ”prezintă arsuri”, iar ceilalţi sunt bărbaţi, a precizat el într-o conferinţă de presă.

Nasrat Rahimi a anunţat anterior un bilanţ de 40 de morţi 30 de răniţi, precizând că acesta ar putea să crească.

Sursa: news.ro

Zeci de oameni s-au înghesuit la tradiţionala baie din ziua de Crăciun... Tragedie! Cel puţin 12 persoane şi-au pierdut viaţa în incendiul unui bloc de apartamente, în cartierul Bronx din New Yo...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x