Antena Căutare

Cel puţin un mort într-o explozie urmată de un incendiu într-o uzină chimică în Catalonia

O explozie urmată de un incendiu într-o uzină chimică, în provincia spaniolă Tarragona, în nord-estul Spaniei, s-a soldat cu un mort, opt răniţi, şi o persoană dată dispărută, au anunţat autorităţile regionale din Catalonia.

Reprezentantul regional al Ministerului de Interne în Catalonia Miquel Buch a conformat ”o persoană moartă şi una dispărută în explozia de la Canonja”, o comună din provincia Tarragona, auanunţat serviciile sale pe Twitter.

O persoană a murit într-o clădire situată într-un oraş apropiat de parcul industrial, care s-a surpat din cauza undei de şoc a precizat Protecţia Civilă.

Explozia, care a avut loc marţi, cu puţin înainte de ora locală 19.00 (20.00, ora României), s-a soldat cu opt răniţi, inclusiv două persoane cu arsuri grave, potrivit serviciilor de urgenţă.

VIDEO: Moment of the explosion at a chemical plant near Tarragona, Catalonia.

— Josep Goded (@josepgoded)

O persoană care lucra în instalaţie a fost dată dispărută, potrivit serviciilor reprezentantului Ministerului spaniol de Interne.

Uzina aparţine grupului Industrias Quimicas del Oxido de Etileno (IQOXE).

Cauzele exploziei nu erau cunoscute imediat.

Primeres imatges de la petroquímica de Tarragona l'endemà de l'explosió d’un dipòsit d'òxid d'etilè de l'empresa IQOXE. Els bombers reprenen aquest matí la recerca del desaparegut.

— Els matins TV3 (@elsmatins)

Pompierii au anunţat că aproxomativ 30 de echipaje au intervenit la stingerea incendiului la un rezervor de oxid de etilenă şi răcirea rezervoarelor vecine.

Înregistrări video care surprind flăcări şi coloane de fum circulau pe reţele de socializare.

He estat tres anys regidor de la CUP a Tarragona. Durant aquest temps, en cada ple que hem posat damunt la taula demanar que el Govern fes un estudi de l'aire de la ciutat per les conseqüències que la petroquímica hi podia tenir han passat diverses coses (obro fil)

— Jordi Martí Font (@jordimartifont_)

Iniţial, autorităţile au cerut populaţiei mai multor localităţi vecine să se închidă în case, însă măsura se aplică doar în zone din vecinătatea parcului industrial.

”Unităţi de mediu care s-au deplasat la faţa locului au semnalat că nicio substanţă toxică în suspensie în aer nu a fost detectată în împrejurimi”, a anunţat Protecţia Civilă.

Premierul spaniol Pedro Sanchez i-a oferit preşedintelui regional catalan Quim Torra ”toată susţinerea necesară”. El a precizat că este ”foarte atent la informaţii despre incendiu”.

Sursa : news.ro

Gestul șocant pe care l-a făcut Melania Trump atunci când soțul ei a luat-o de mână! „Indiferent ce ar face, liderul de ... Fostul consilier al lui Trump Michael Flynn vrea să se retragă din înţelegerea prin care a pledat vinovat în ancheta rus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x