Antena Căutare

Cenzura in Egipt: Tirajul unui ziar al opozitiei, confiscat pentru "ofensa adusa presedintelui"

Justitia egipteana a ordonat confiscarea tirajului cotidianului independent Al-Dostour, vizat de plangeri pentru "ofensa adusa presedintelui" Mohamed Morsi, o decizie denuntata drept o atingere adusa libertatii presei de catre redactorul-sef al publicatiei.

Justitia egipteana a ordonat confiscarea tirajului cotidianului independent Al-Dostour, vizat de plangeri pentru "ofensa adusa presedintelui" Mohamed Morsi, o decizie denuntata drept o atingere adusa libertatii presei de catre redactorul-sef al publicatiei. Potrivit agentiei oficiale Mena, justitia a motivat "ordinul de confiscare a exemplarelor cotidianului Al-Dostour, prin legatura cu ancheta Parchetului General asupra unor plangeri care acuza publicatia de incitare la razvratire confesionala, ofensa adusa presedintelui Republicii si incitare la haos in societate".

Ordinul initial de confiscare a ziarului, foarte critic la adresa miscarii Fratii Musulmani, din randul careia provine si presedintele Morsi, a fost dat de catre Parchetul pentru Securitatea Statului, potrivit unei surse judiciare. Editia de sambata avertiza pe prima pagina cu privire la infiintarea unui "emirat" al Fratilor Musulmani in Egipt.

Pe de alta parte, saptamana trecuta, postul de televiune Al-Farain (Faraonii), ostil miscarii Fratii Musulmani si presedintelui Morsi, a fost vizat de o suspendare pe o perioada de o luna si ar putea sa fie inchis definitiv in urma depunerii unor plangeri impotriva proprietarului sau, Tewfik Okacha, acuzat ca a "incitat la asasinarea presedintelui Morsi si la rasturnarea puterii".

Serviciile de securitate si armata, decapitate

Presedintele Egiptului, Mohamed Morsi a decis trecerea in rezerva a sefului serviciilor de spionaj, Murad Muafi, precum si inlocuirea sefului Garzii republicane si a guvernatorului provinciei Sinai, dupa atacul de duminica, 5 august, cand 16 politisti de frontiera egipteni au fost ucisi in Sinai, la frontiera Egiptului cu Fasia Gaza si cu Israelul.

Generalul Muafi anunta saptamana trecuta, intr-un comunicat, ca serviciile sale primisera informatii conform carora urmau sa fie atacuri in Peninsula Sinai, sesizand in acest sens autoritatile competente.

Provincia Sinai este una dintre cele mai sensibile din Egipt, securitatea sa degradandu-se dupa inlaturarea de la putere a presedintelui Hosni Mubarak.

Expulzarea rromilor din Franta continua: 240 de tigani au primit cate 300 € sa zboare in Romania ... Armata rusa se innoieste cu circa 1.600 de avioane si elicoptere de ultima generatie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x