Antena Căutare

Cenzura: Mii de carti ale unui opozant al lui Putin, confiscate

Mii de exemplare ale unei carti scrise de opozantul liberal rus Boris Nemtov despre omul forte al Rusiei, premierul Vladimir Putin, au fost confiscate de politie, care a invocat caracterul "extremist" al continutului cartii, a indicat partidul politicianului liberal.

"Am expediat carti cu trenul si in momentul in care erau incarcate intr-o masina, ele au fost confiscate" de politie, a precizat purtatorul de cuvant al partidului Solidaritatea, Olga Sorina, potrivit Interfax.

Potrivit politistilor din Murmansk, care au confiscat exemplarele in acest oras-port din nordul extrem al Rusiei, cartea "Putin, bilant, 10 ani" contine "literatura extremista", a indicat Olga Torina.

Doua persoane care au transportat cartile de la tren la masina au fost interogate de reprezentanti ai Ministerului de Interne in aceasta regiune, potrivit aceleiasi surse.

Boris Nemtov, fost vicepremier al lui Boris Eltin intre anii 1997-98 si care reprezenta generatia tinerilor reformatori in anii 1990, a trecut in opozitie si a devenit foarte critic fata de premierul Vladimir Putin.

Sursa: Jurnalul National

Republica Moldova isi orienteaza exporturile catre Romania, dupa restrictiile impuse de Rusia... Pacific: Putin i-a facut analizele unei balene...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x