Live acumChefi la cutite
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Cercetătorul chinez He Jiankui, care a adus pe lume bebeluşi modificaţi genetic, condamnat la trei ani de închisoare în China

Cercetătorul chinez care a provocat anul trecut un scandal mondial după ce a adus pe lume bebeluşi modificaţi genetic, a fost condamnat luni la trei ani de închisoare, potrivit agenţiei chineze de presă China Nouă, relatează AFP.

Cercetătorul He Jiankui a anunţat în noiembrie 2018 că a reuşit să aducă pe lume două gemene cu ADN-ul modificat pentru a le face rezistente la virusul HIV care provoacă SIDA, cu care era infectat tatăl lor.

Guvernul chinez, acuzat la acea vreme că nu face nimic, a ordonat suspendarea cercetărilor şi l-a plasat pe He Kiankui sub ancheta poliţiei.

El a fost condamnat de un tribunal de la Shenzhen, un oraş din sudul ţării în care şi-a desfăşurat activitatea, cu privire la faptul că a ”procedat ilegal la manipularea genetică în scopul reproducerii”, precizează agenţia oficială chineză de presă.

China Nouă precizează că trei bebeluşi modoificaţi genetic s-au născut în urma acestor cercetări.

Autorităţile chineze au confirmat în ianuarie 2019 că o a doua femeie era însărcinată cu un copil cu AND-ul modificat, în afară de cele două gemene, dar naşterea acestui bebeluş nu a fost confirmată oficial.

Sursa : news.ro

Recomandari