Antena Căutare

Ceremonie emotionanta la Roma, de Ziua Mondiala a Comemorarii Holocaustului

Luminile Colosseumului din Roma s-au stins pentru cateva minute, pentru a marca Ziua Mondiala a Comemorarii Holocaustului. Sute de oameni au participat la festivitate, prilej cu care au protestat fata de recente atacuri antisemite. La 68 de ani de la eliberarea lagarului de concentrare Auschwitz, evreii sustin ca antisemitismul este in continuare un fenomen periculos.

Sute de oameni, majoritatea evrei, au asistat la comemorarea din fata Colosseumului. Ei au profitat de ocazie si au protestat fata de atacurile antisemite ale partidului ungar de extrema-dreapta, Jobbik, care a cerut guvernului de la Budapesta sa realizeze o lista a evreilor care reprezinta o amenintare la securitatea nationala.

Declaratiile au starnit furia evreilor de pretutindeni, care si-au adus aminte de persecutiile din perioada Holocaustului.

“Pericolul inca exista, daca ne gandim la Grecia oi la Zorii de Aur, Le Pen in Franta si alte partide xenofobe care sunt si in tara noastra. Chiar si in Italia exista acest fenomen. Desigur, intr-o alta proportie, dar, cu toate acestea, periculoasa”, a declarat un participant la comemorarea de la Roma.

Stingerea luminilor de la cel mai mare amfiteatru antic a fost un eveniment organizat la initiativa primariei Romei, cu ajutorul comunitatii locale evreieoti. In fiecare an, milioane de evrei din intreaga lume se mobilizeaza de Ziua Mondiala a Comemorarii Holocaustului, pe 27 ianuarie, data la care a fost eliberat lagarul de exterminare Auschwitz de catre trupele sovietice.

UPDATE! Tragedie intr-un club de noapte din Brazilia! 232 morti si peste 100 de raniti din cauza unei fumigene... Salvare spectaculoasa in Australia: Un copil, scos din mijlocul apelor intr-o geanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x